Nagyvilág

Letartóztatták a meleg szexpartit szervező lengyel papot

Letartóztatták azt a katolikus papot, aki még szeptemberben meleg szexpartit rendezett az otthonában és ott rosszul lett a meghívott férfi szexmunkás, közölte csütörtökön a lengyel állami hírügynökség.

A helyi adatvédelmi törvények miatt csak Tomasz Z-ként hivatkozott papot előzetes letartóztatásba helyezték és akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat egészségügyi kockázatnak kitett személynek nyújtott segítség elmulasztása és kábítószer birtoklása miatt.

Tavaly ősszel Dąbrowa Górnicza városában a helyi parókián rendezte meg a szexpartit a római katolikus egyház papja. Az események során azonban az egyik meghívott férfi túl sok potencianövelő tablettát vett be, és amikor összeesett, a társaság egyik tagja mentőt hívott. Amikor azonban a mentősök megérkeztek, a következményektől tartva a pap nem engedte be őket a lakásba, és csak azután tudták ellátni az ájult állapotban lévő férfit, hogy a rendőrséget is kihívták.

A lengyel média korábban szexmunkásként azonosította a rosszul lett férfit, ezt azonban az ügyészség cáfolja. Miután a szexpartinak híre ment, a papot elbocsájtották, az egyházmegye püspöke pedig lemondott. Az ügyészségi vizsgálattal párhuzamos az egyházmegye is vizsgálja az esetet, amelynek eredményét továbbítják majd a Vatikánnak – közölte a Reuters hírügynökséggel az egyházmegye sajtóosztálya.

Az egyházmegye papjai nem először keveredtek melegbotrányba, 2010-ben a helyi szeminárium akkori vezetője egy melegbárban keveredett dulakodásba, de a történek után még egy évig a helyén maradhatott annak ellenére is, hogy a média beszámolt az esetről. Végül a Vatikán közbelépett és a teljes szemináriumot feloszlatták.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin