Nagyvilág

Lengyel oktatási miniszter: A melegek nem egyenlőek a normális emberekkel

fotó: East News / Łukasz Kaczanowski

 

Átalakítja a kormányát a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki, aki az uniós pénzekért cserében hajlandó lenne lecsavarni az egyre durvuló állami homofóbiát. Nos, valószínűleg nem kaphatta meg a várt pénzeket, mert új oktatási miniszterének azt a Przemyslaw Czarneket nevezte ki, aki még helyi viszonylatban is erős kijelentéseket tett. Idén június 13-án a TVP Info élő adásában például ezt mondta a kormánypárti politikus a melegekről:

„Meg kell védenünk a családokat az ilyen korrupt, romlott és abszolút erkölcstelen viselkedéstől, meg kell védenünk magunkat az LMBT ideológiától. Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket az emberi jogokról és egyenlőségről! Ezek az emberek nem egyenlőek a normális emberekkel.”

Miközben beszélt, a telefonját tartotta a kezében és képeket mutatott egy Los Angeles-i pride felvonulásról. A résztvevőkön megbotránkozott politikus épp a városban járt idén júniusban egy küldöttség tagjaként, amikor belebotlott a rendezvénybe – és alaposan dokumentálta azt. Czarnek figyelmeztetett, hogy szerinte Európa is ebbe az irányba tart, ahogy Lengyelország is, írja a Polish News.

Az oktatás mellett a tudományos életet is felügyelő tárcát kapta meg most Czarnek, akit nemrég a Lublini Katolikus Egyetem professzorának is kineveztek. A politikus nem csak az LMBTQ közösséget gyűlöli, de a feminizmust is ellenségként kezeli, mert szerinte a nők a feminista gondolatok miatt karriert akarnak építeni ahelyett, hogy szülnének. A legnagyobbat azonban talán augusztusban alakította a Jog és Igazságosság politikusa, akkor Czarnek egyenesen a nácikhoz hasonlította a melegeket:

„Semmi kétség, hogy az LMBT ideológia abból nőtt ki, ugyanaz a gyökere, mint a hitleri Németország nemzetiszocializmusának, ami a második világháború szörnyűségeiért felelős.”

Nemrég közel ötven ország varsói nagykövete ítélte el nyílt levélben a lengyel állami homofóbiát. (Az Európai Unió országai közül az aláírók sorában egyedül a magyar, az észt, a szlovák, a román és a bolgár nagykövet nem szerepel.) Az amerikai nagykövet, Georgette Mosbacher a Polandin portálnak adott interjújában üzent a homofób lengyel politikusoknak:

„Az emberi jogok nem egy ideológia, az emberi jogok egyetemlegesek. Tudniuk kell, hogy az LMBT jogok kérdésében önök a történelem rossz oldalán állnak.”

 

 

 

Európai parlamenti képviselők tiltakoztak a lengyel homofóbia ellen

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin