Itthon

Lefóliázott, fiktív NER-életrajzokat csempésztek aktivisták a Libribe

 

Fóliával gondosan bebugyolált, ismert kormánypárti politikusokat ábrázoló borítójú „könyvek” jelentek meg a Libri hálózat négy könyvesboltjában – fedezte fel a Gulyáságyú média.

A fiktív könyvek borítóin Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Kocsis Máté és Varga Judit fényképei szerepelnek és a Kettős életem sorozatcímet viselik. Az akciót az Újratervezés Civil Mozgalom aktivistái hajtották végre a kormányközeli MCC tulajdonába került bolthálózat üzleteiben.

A Gulyás Gergely nevével és fotójával fémjelzett „kötet” A miniszteri hivatal titkai alcímet kapta és az életmód szekcióban kapott helyet. Varga Judit Az igazság sötét oldala című „műve” a szórakoztató irodalomhoz került. A romantikus irodalom szekcióban helyezték el Szíjjártó Péter „kötetét” A diplomácia mélyvízein címmel, és ugyanitt „kapható” a Kocsis Mátéról szóló „regény” A hatalom árnyékában címmel.

A Libri mostanában azzal szerepelt a címlapokon, hogy élen járnak a gyermekvédelminek nevezett törvény betartásában és minden olyan könyvet lefóliáznak, amelyek akár csak érintőlegesen is tartalmaznak LMBTQ témát vagy szereplőt.

Több civil kezdeményezésű demonstráció is volt a közelmúltban a fóliázások kapcsán, októberben a Budapest Pride aktivistái szabadítottak meg könyveket a fóliától, a nyáron pedig egyetemisták osztogattak „tiltott” könyveket egy budapesti Libri előtt.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin