Itthon

Egy budapesti Libri előtt fólia nélkül osztják az üzletben befóliázott queer témájú könyveket

Egyedülálló kezdeményezésnek lehetnek szemtanúi, akik péntekig valamelyik nap délután kettő és hat óra között elsétálnak a budapesti Rákóczi úton található Libri könyvesbolt előtt. Magyarország legnagyobb könyvesbolt-hálózatában a hónap elején kezdték el befóliázni a queer témájú könyveket és valós a veszély, hogy számos üzletükből hamarosan teljesen el is tűnhetnek.

Egyrészt emiatt, másrészt az olvasás és a kultúra népszerűsítése érdekében verődött össze egy egyetemistákból álló baráti társaság. A „tiltott könyvek” fólia nélkül, általunk meghatározott mértékű adományért cserébe kaphatóak. Sőt, aki szeretné, felajánlhatja a saját könyvét is.

 

Fotó: Szekeres Zsolt

 

Mint arról a 444-nek beszámoltak, a „demonstrációt” a rendőrségen is bejelentették, és eddig semmilyen negatív visszajelzést nem kaptak, sőt többen is odamentek, hogy a támogatásukról biztosítsák őket.

A könyvesbolti fóliázások híre sokakat felháborított az elmúlt hetekben. Közéjük tartozik Ivett is, aki Fólia nélkül szabadon címmel Instagram- és Facebook-oldalt is létrehozott. A budapesti lánnyal motivációjáról és a fáradhatatlan kártyakészítéssel elérni kívánt céljairól beszélgettünk – de az is kiderült, melyek a kedvenc LMBTQ-témájú olvasmányai:

 

Elegem lett abból, hogy csak otthon a négy fal között puffogok

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin