Hírek

Ledózerolják Irakban az Iszlám Állam által melegek kivégzésére használt épületet

Az elmúlt hónapok egyik lefontosabb világpolitikai fejleménye volt, hogy az Iszlám Államot sikerült szinte teljes egészében kiszorítani a Közel-Keletről, nevezetesen Szíriából és Irakból.

Mi magunk is többször kénytelenek voltunk beszámolni arról, milyen terrort valósítottak meg az ISIS katonái az általuk elhódított területeken és a meleg férfiak milyen életveszélynek voltak kitéve. 2017 során többször előfordult, hogy nagy nyilvánosság előtt végeztek ki válogatott kegyetlen módszerekkel meleg, vagy legalábbis annak hitt férfiakat. Az erről készült fényképeket és videókat az Iszlám Állam aztán előszeretettel juttatta el sajtóorgánumokhoz.

Egy korábbi kivégzés emléke

A kivégzések egyik bevett formája volt, hogy az áldozat végtagjait összekötözték, szemüket bekötözték, majd ledobták őket egy magas épület tetejéről. Egészne 2017 nyaráig adott helyszínt hasonló borzalmaknak egy moszuli hétemeletes épület, amelyben korábban a Nemzeti Biztosító Társaság működött.

Az iraki kormány azonban úgy döntött, az azóta is üresen álló épületet a földdel teszi egyenlővé és a helyén másik, várhatóan állami tulajdonú, kormányzati épületet emel. Arról nem tudni, hogy az LMBTQ közösség ott életüket vesztett tagjainak kívánnak-e bármilyen emléket állítani.

A helyiek megosztottak azzal kapcsolatban, vajon valóban le kellene e bontani az épületet. Egyesek szerint meg kellene őrizni, hogy mindenkit emlékeztessen a terror időszakára. Mások pont ezért látni sem akarják többé és örülnek a döntésnek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin