Színes

Korhatáros verziót készítene Troye Sivan klipjéből egy melegpornós

 

Idén nyáron Kylie Minogue Padam Padam száma mellett Troye Sivan Rush című dala is minimum dobogós egy képzeletbeli meleg slágerlistán. Az ausztrál énekes-színész októberben megjelenő új szólóalbumán szerepel majd a Rush, amihez Berlinben forgattak klipet Gordon von Steiner rendezésében.

A kedvező fogadtatás mellett a zenei videó negatív kritikákat is kapott, a finomabbak szerint hiányzik belőle a sokszínűség, míg az erősebb kritikák egyenesen rasszizmussal vádolják. A videóban viszonylag sok táncos szerepel, ám ázsiai táncos nincs köztük – míg Ausztráliában a 2021-es adatok szerint a lakosság több mint 17 százalékának valamelyik ázsiai régióban vannak a gyökerei.

Ugyanúgy nem aratott osztatlan sikert az sem, hogy a klipben a táncosok és statiszták esetében hiányzik a testképi sokszínűség, (főleg fehér, vékony-izmos fiatalok szerepelnek benne), emellett pedig Troye Sivan épp azért kapott beszólásokat még újságíróktól is, mert túl soványnak tartják.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

troye sivan (@troyesivan) által megosztott bejegyzés

 

Az énekes a Billboardnak adott interjújában arról beszélt, hogy nem volt szándékosság a táncosok ilyen jellegű kiválasztása mögött. „Természetesen hallom a kritikát. Hogy őszinte legyek, nem volt ilyen gondolatunk – nyilván nem azt mondtuk, hogy egy bizonyos típusú embert akarunk a videóban látni. Egyszerűen csak megcsináltuk a klipet, nem volt mögötte egy rakás gondolat”.

A dal maga jól indított a Spotify-on is, a megjelenése utáni napon a 23. legtöbbet streamelt dalként szerepelt a platformon, ez az énekes legmagasabb helyezése eddig a Spotify listáján.

A július közepén debütált videoklip tele félmeztelen, izzadt táncosokkal, valamint homoerotikus pillanatokkal, és már önmagában ez a verzió is szexi annyira, hogy rögtön két változatot kellett gyártani belőle. (A nálunk is elérhető klip mellett a visszafogottabb verziót főleg arab országokba szánták.)

De még a fülledt klipet is lehetne fokozni, ezt az ötletet dobta be a TikTokon a melegpornós Joey Mills, aki azt írta csaknem kétszázezres követőtáborának: “Képzeljétek csak el, ha rá tudnám venni Troye Sivant, hogy csináljon egy olyan alternatív videoklipet, ami korhatáros!”

Meglepetésre aztán Troye Sivan (vagy a közösségi médiás csapata) válaszolt a felvetésre, hogy készüljön egy 18-as karikás verzió a Rush-hoz: “Én nem fogok szerepelni benne, de megkérdezem a Capitol Records-ot.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin