Szépség-egészség

Kopaszodunk – de el is kell fogadnunk?

A hajhullás egy érzelmi hullámvasút sokunk számára, ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy jól áll a kopaszság. Súlyunk megtartása mellett hajunk elvesztése okozza általában a legnagyobb fejfájást. Míg súlyunkat tudjuk befolyásolni azzal, hogy odafigyelünk étkezésünkre, addig hajhullás-problémáink nem fognak varázsütésre megoldódni, mivel az esetek nagy részében ez nem rajtunk múlik.

 

Nincs annál frusztrálóbb, mint hogy az öröklött hajlamnak köszönhetően valamire ennyire nincs hatásunk. Nem beszélve arról, hogy környezetünk elől is szeretnénk elrejteni hajproblémáinkat étrendkiegészítőkkel, a hamis ígéretekkel reklámozott hatástalan hajkozmetikumokkal, mezoterápiás vitaminkoktélokkal, amelyek még jobban elbizonytalanítanak és elkeserítenek minket. Mivel a probléma a férfiak 40 százalékát érinti, ezért megszámlálhatatlan tudományos kutatás zajlik világszerte a végleges megoldás kidolgozására. A rossz hír az, hogy még mindig évtizedekre vagyunk attól, hogy a kopaszodás a múlté legyen. Sajnos a genetikai hajhullás olyan komplex folyamat, amire jelenleg még nem találják a gyógymódot.

 

 

Szerencsére léteznek megoldások és jelentős áttörések, amelyekkel kezelhető és kordában tartható a kopaszodás folyamata. A hajátültetés végleges megoldást jelent a kopasz, megritkult területek befedésére. De miért nem hullanak ki az átültetett hajszálak, ha a kopaszodásra nincs megoldás? A válasz egyszerű. A tarkó és a fül között elhelyezkedő sávban található hajszálak genetikailag nem fogékonyak azokra a hormonokra és folyamatokra, amelyek a férfias típusú hajhullást okozzák. Ez a terület az úgynevezett donor-terület, ahonnan limitált számú, általában 12-15.000 hajszálat lehet átültetni a kopasz, megritkult részekre. Az elmúlt évek technológiai áttöréseinek hála, a műtéti beavatkozások észrevehető nyomok nélkül gyógyulnak. Amennyiben körültekintően választunk klinikát, biztosak lehetünk benne, hogy az eredmény teljesen természetes hatást kelt. Aki nem tudja, az gyakorlatilag észre sem veszi, hogy hajunk valójában egy hajbeültetés eredménye.

Mi van akkor, ha kopaszodásunk még kezdeti szakaszban van, azaz a műtét még nem jöhet szóba, ugyanakkor szeretnénk megmenteni a még sűrű hajunkat? A jó hír, hogy nem kell megvárnunk, amíg annyira megritkul egy terület, hogy a hajátültetés szóba jöjjön. A tudományos kutatások olyan szakaszba léptek, amikor testünk öngyógyító, regeneratív képességét felhasználva jelentősen befolyásolni lehet a kopaszodás folyamatát. Ilyen regeneratív kezelés a már széles körben elterjedt PRP terápia, amely saját vérünk felhasználásával segít hajszálaink elvékonyodásának megállításában. A legújabb terápiák egyike, és igazi áttörés a kezdődő kopaszodás kezelésében az autológ mikrograft-szuszpenziós terápia, amely saját érképző növekedési faktorokkal teli szöveteink feldolgozásával és fejbőrbe juttatásával éri el, hogy akár évekre leblokkoljuk a genetikai típusú, férfias hajhullást, megőrizve, megerősítve hajunkat.

Amennyiben hajritkulásunk már túlhaladt a kezdeti szakaszon, de még mindig nem olyan mértékű, hogy hajátültetésen gondolkodjunk, akkor a mezenchimális őssejtekben gazdag saját zsír átültetése segíthet. Attól sem kell tartanunk, hogy hajbeültetést követően a saját, nem beültetett hajunk tovább ritkul, mivel ezek a regeneratív terápiák alkalmazhatók hajbeültetés előtt, alatt és után is, biztosítva, hogy a kopaszodás csak egy rossz álom legyen.

 

Hair Aesthetic Clinic
Hair Hungary

1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
E-mail: info@hairhungary.hu
Telefon: +36 (30) 552 0940
www.facebook.com/hairhungary
www.hairhungary.hu

 

 

 

hirdetés
Previous post

"A szülő is megélhet hasonló bújkálást, mint LMBTQI gyermeke"

Next post

Videó: Előbújás napja 2018 – Hat coming out történet – 2. rész