Életmód

Dús szakálla mindenkinek lehet

Szeretnél szexi borostát, vagy éppen divatos hosszú szakállat növeszteni, de ehhez túl ritka, vagy éppen foltokban hiányos az arcszőrzeted? Szerencsére nincs veszve semmi, ugyanis a hajbeültetéshez hasonló módszer segítségével a szakáll is dúsítható, pótolható, amihez akár a szakáll épp részéből származó szőrszálak, akár a hajszálak felhasználhatók.

 

 

A hiányos arcszőrzet mögött többféle ok állhat: leggyakrabban egyszerűen genetikai adottságokra vezethető vissza, de okozhatja valamilyen betegség, gyógyszer, de akár egy korábbi sérülés vagy műtét is. Mielőtt belevágnál a kezelésbe, érdemes szakértővel kivizsgáltatni, mi áll a probléma hátterében annak érdekében, hogy valóban a megfelelő kezelést kapd. „Ha a megoldást a szakállbeültetés jelenti, a beavatkozást megelőző szakmai konzultáción felmérjük, a páciens igényeit, hogy pontosan hova, mennyi graft, azaz hajhagyma csomó beültetése szükséges, és hogy azokat milyen donorterületről nyerjük ki” – mondta Dr. Szalai Tünde, hajbeültetési specialista, a HairHungary Hajklinika szakmai igazgatója.

Kisebb hiányok pótlására akár már 200 graft is elegendő az áll alatti szakállból, és a pajesz korrekciójára is elegendő lehet oldalanként 200 graft. Orcánként két szimmetrikus, nagyobb terület beültetésére oldalanként 500-500 graftra van szükség. Ebben az esetben az áll alól kinyerhető mennyiségű szakáll szőrzet nem elegendő, ezért azokat hajszálakkal vegyítve ültetik az orcák területére. Teljes szakáll felépítésére nagyrészt hajból kerül sor, ez 2000-3000 hajszálat is jelenthet az orcák nagysága és a kívánt szakállvonal függvényében.

 

 

„A szakállbeültetés lényegében a hajbeültetéssel azonos módon, az úgynevezett SafeSystem-FUE módszerrel történik, amely során a megfelelő graftokat helyi érzéstelenítéssel, fájdalommentesen vesszük ki a megfelelő graftokat és ültetjük át a kívánt területre„ – mondta Dr. Szalai Tünde. A teljes beavatkozás – a kezelt terület méretétől függően – mindössze néhány órát vesz igénybe, és mivel nincs látható hegesedés, a gyógyulási idő is rövid.

Természetesen a műtét másnapján még nem lesz hosszú és dús szakállunk: a beültetett graftok pár héten belül kihullanak, de helyükön újabb szőrszálak nőnek, és a végleges eredmény 12 hónap múlva lesz látható.

 

Bővebb információ és időpontfoglalás:

HairHungary Hajklinika
1025 Budapest, Istenhegyi út 29.
Telefon: +36 30 552 0940; +36 30 852 3412

E-mail: info@hairhungary.hu
Honlap: www.hairhungary.hu

 

 

 

 

hirdetés
Previous post

Itt az új Ádám&Dani-rész Írországról melegházasság-szavazásáról

Next post

"Egy akkora buli, amit még mi szervezők is alig hiszünk el"