Hírek

Konzervatív keresztények követelnék vissza a szivárványt a melegektől

Korábban a konzervatívabb keresztény közösségek felháborítónak találták, ahogyan az angol „gay” szót használják a melegekre, ugyanis jelentése nem mindig párosult az LMBTQ-közösséggel. Mivel azonban az új jelentést nem sikerült eltörölniük a szótárakból és a köztudatból, új követeléssel álltak elő: a szivárványt követelik vissza.

Az LGBTQ-Nation beszámol róla: a vallásos közösségek egy része nem szeretne azzal a tudattal élni, hogy a szivárvány bármely formáját az LMBTQ-közösséggel azonosítják, arról nem is beszélve, hogy magát a büszkeséget, melyet a közösség hirdet, a főbűnök közé sorolják.

 

 

Az, hogy Isten Szivárványát nem mással, mint az azonos neműek kapcsolatával párosítják, amit Ő határozottan elítél az Ó-és Újszövetségben is, kisebb lelki bűncselekménynek is mondható” – írta blogján Scott Lively misszionárius, az ugandai LMBTQ-ellenes törvények támogatója.

Lively szerint az, hogy „meleg büszkeségnek” álcázzuk Isten Szivárványát, annak a jele, hogy le akarjuk győzni Istent, és nem mellesleg ezt a bűncselekményt Luciferhez köti, akit tettéért száműztek a mennyekből, így sokan csupán Sátánként emlegetik.

Ezek után elképzelhetjük, mekkora felháborodást váltott ki köreikben, amikor 2015-ben Obama elnöksége alatt a Fehér Házat az LMBTQ-közösség tiszteletére szivárványszínben világították meg. Franklin Graham hittérítő ennek hatására úgy nyilatkozott, hogy a szivárványt Isten ítéletével kell azonosítanunk, ezért, amikor az LMBTQ-közösséget és a Pride felvonulásokat hirdető szivárványokkal találkozunk, emlékeznünk kell rá, hogy hamarosan eljő Isten ítélete.

Egyes keresztény bloggerek egyenesen azt állítják: amint Jézus visszatér, első dolga lesz, hogy a szivárványt visszaszerezze és mindent el fog követni azért, hogy újra eredeti jelentését ismerjék a világon.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin