Hírek

Kikelt a meleg pingvinpár fiókája

A Sea Life Sydney Akvárium október 26-án adta a világ tudtára, hogy a szamárpingvinpár, mely örökbefogadott egy tojást, kikeltette fiókáját.

Sphen és Magic kicsinyét egyelőre Sphengicnek nevezték el a gondozók apukái után, aki október 19-én jött a világra. A fióka, akinek végleges nevéről két hónap múlva döntenek, amikor már tudni fogják a nemét, 91 grammal látta meg a napvilágot, ami kevesebb, mint egy átlagos alma vagy egy IPhone súlya – osztotta meg a PinkNews.

Az akvárium dolgozói annak idején megadták a lehetőséget az apukáknak, hogy egy műtojással gyakoroljanak, aminek köszönhetően eldönthették, megfelelőnek tartják-e őket a feladatra. Mostanra kiderült számukra, hogy a szerető nevelőapukák nagyszerűen végzik munkájukat, és minden bizonnyal nem lesz probléma a fióka felnevelésével sem. Mindenesetre a gondozók az elkövetkezendő néhány hétben szemmel tartják a párt, és Tish Hannah, az intézmény egyik pingvin szakértője, azt is elmondta, miért:

„Egy pingvin fióka élete első húsz napjában a legsebezhetőbb, ezért is annyira fontos, hogy a nagyon boldog legyen, egészséges és jól táplált a szülei segítségével.”

Az első húsz nap után a fióka továbbra is apukáival marad kettő-három hétre, mialatt naponta tízszer kell etetni őt. Ezután elveszti majd a babatollakat, kinőnek felnőtt tollai, és elkezdhet megtanulni úszni.

Az azonos nemű párok nagyon is gyakoriak a pingvinek között, akárcsak a flamingók és különböző majomfajták életében. Összesen 1500 madár- és emlősfajtát tartanak számok, amelyeken homoszexuális-viselkedéseket figyeltek meg. Sokuknál ez teljesen hétköznapi és normális.

Úgy látszik, van mit tanulnunk még tőlük.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin