Színes

Fiókája lett egy angliai meleg pingvinpárnak

Egy elbűvölő meleg pingvinpár lett a tökéletes bérszülőpár egy fióka számára. Diego és Zorro a bournemouthi Ócenáriumban fogadták örökbe a fiókát, miután az gondos keltetésüket követően május 12-én a világra jött.

Kat Nicola gondozó volt az, aki úgy döntött, hogy a párnak egy megtermékenyített tojást ad, miután sikeresen kikeltettek egy próbatojást. “Diego és Zorro már másodszor keltetett, és ismét nagyszerűen teljesítettek, igazi szakértőkké váltak” – mondta a nő.

Az Ócenárium csapata 2017-ben vette észre a páros közötti szikrát, és szemtanúi voltak, ahogy szerelmük a kapcsolat korai szakaszától Dorset megye egyik legaranyosabb azonos nemű kapcsolatává fejlődik.

A pingvinek szabadon választhatják meg, kivel szeretnének minőségi időt tölteni, és esetükben egymást választották” – folytatta Nicola. “Ezeknek az állatoknak a jóléte és ápolása az első számú prioritásunk, ezért arra bátorítjuk a pingvineket, hogy maguk döntsenek, amikor a párválasztásról van szó.

 

Diego és Zorro, háttérben a közös fiókájukkal | Fotó: Oceanarium

 

A fióka, amelynek nemét egyelőre nem sikerült azonosítani, az első néhány hónapot a kiállításon kívül tölti majd.

A Humboldt-pingvinek azon fajok egyike, ahol gyakoriak az azonos nemű párok. Eredetileg Chile és Peru partjairól származnak, de a vadon élő állatok veszélyeztetett fajnak minősülnek, többek között az élőhelyük elvesztése miatt.

Diego és Zorro is csatlakozik más ikonikus meleg pingvincsaládokhoz, mint például a sydneyi Sea Life Aquariumban élő Sphen és Magic, akiknek 2018-ban kelt ki az első fiókájuk. A pár aztán 2021-ben kikeltetett egy újabbat, az akvárium pedig versenyt hirdetett a közönségnek, hogy elnevezzék az új fiókát.

Ugyanebben az évben egy elválaszthatatlan azonos nemű pelikánpár a floridai Miamiban egy vadon élő állatok rehabilitációs központjában ünnepelte 18. évfordulóját. A személyzet azután vette észre, hogy a pelikánok egymásba szerettek, miután elkezdtek együtt fészket építeni.

 

18 éve él együtt boldogan egy meleg pelikánpár

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb