Lifestyle

Kezdd a strandszezonra való felkészülést az Atlasz Sportnapon!

Közeleg a nyár, de még lóg a pocak? Elkezdenéd az edzést, de mindig van kifogás? Most itt az alkalom, hogy legyen miért kilépni a lakásból, és formába hozd magad! Áprilisban jön a 15. Atlasz Sportnap, ahol 15 sportág közül válogathatsz, felfedezhetsz egy új konditermet, mindemellett pedig része lehetsz egy összetartó közösségnek. Szórakoztató programokon vehetsz részt, új embereket ismerhetsz meg, és szorosabbra fűzheted baráti kötelékeidet. Akár falat másznál, floorballoznál vagy fallabdáznál, netán csak felhőtlenül táncolnál kedveseddel egy forró, latin-amerikai zenére, a BME Sportközpontban mindezt szabadon megteheted. És hogy még mit? Azt többek között a sportnap egyik szervezője, Banach Nagy Milán árulja el.

 

 

Mi a küldetése az Atlasz sportegyesületnek?
A hitvallásunk, hogy a sporton keresztül létrehozzunk egy olyan közösségi teret, ahol identitástól függetlenül jól érezhetik magukat és kikapcsolódhatnak az emberek. Elsősorban az LMBTQ sportolókat célozzuk meg, akik a biztonságos közegben felvállalhatják a másságukat. A sportnap célja, hogy évente egyszer legyen egy olyan nap, amikor az egyesületünk összes sportszakosztálya, és egyéb sportágak is jelen vannak, amelyeket ki lehet próbálni. A lényeg, hogy a résztvevők, legyenek akár LMBTQ tagok, akár heteroszexuálisok, fiatalok vagy idősek, egyedülállók, párok vagy családok, érezzék jól magukat, mozogjanak, és mérjék össze a tudásukat. Lássák, hogy mivel foglalkozunk, és milyen közösséghez csatlakozhatnak.

 

 

Mióta rendezitek meg az Atlasz sportnapot, és mekkora népszerűségnek örvend?
A kezdetek óta, azaz 15 éve. Az első 9-10 évben 40–50 körül alakult a látogatók száma, aztán a 11. Atlasz Sportnapon helyszínt váltottunk, egy sokkal színvonalasabb csarnokban, több sportággal vártuk a vendégeket, és a hirdetésre is nagyobb hangsúlyt fektettünk. Abban az évben megtöbbszöröződött a résztvevők száma, és a népszerűségünk azóta is egyre nő. Idén több mint 200 embert várunk, jövőre pedig elképzelhető, hogy két helyszínre lesz szükség.

 

 

Általában kik a résztvevők?
Általában 18 és 65 év közöttiek a résztvevők, akiknek a zöme a 28 – 42-es korosztályból kerül ki. Az Atlasz Sportnapon bárkit örömmel látunk, a családok, kisgyerekesek számára gyermekfelügyeletet, a transzneműeknek alternatív öltözőt is tudunk biztosítani.

Milyen programokra lehet idén számítani?
Minden évben annyi sportágat lehet kipróbálni, ahány éves az egyesület. Idén 15 sportág lesz a porondon, köztük jóga, futás, tollaslabda, falmászás, fallabda, pingpong, aerobic, TRX, zumba, ricochet (fallabdához hasonló sport – a szerk.), spinracing, floorball, csajfoci és azonos nemű tánc a Charme együttes dalaira A helyszínen táncoktató is jelen lesz, aki felkészíti a résztvevőket a rumba, chachachá, szamba és jive alaplépéseire. A tizenötödik, idén debütáló sport a röplabda lesz, ami azért is különleges, mert a floorballhoz és a csajfocihoz hasonlóan az is csapatsport, a csapatokat pedig ott a helyszínen kell kialakítanunk. Ezenkívül a helyszínen igénybe lehet venni a konditermet, szaunát, és egy svéd masszőr szolgálatait is 15 percre, amit a belépő ára tartalmaz. Mindezen felül részt lehet venni a KK Moves Egészségközpont mentálhigiénés tanácsadásán, illetve meg lehet tekinteni a „Színes sportélet” című hordozható kiállításunkat, amelyen híres, szexuális orientációjukat felvállaló sportolókat mutatunk be. A 15. évfordulónk alkalmából Geert Hendrik Jan Kits Nieuwenkamp, a Budapesti Holland Nagykövetség attaséja mond beszédet délután 14 órától. Ez azért is nagy esemény, mert annak idején a hollandok segítettek létrehozni az egyesületet. Az egyórás programban lesz még táncbemutató, tortafelvágás, és egy ünnepi köszöntő. Az eseményen Pusztai Olivér, Mr. Gay Hungary is beszédet mond.

Pusztai Olivér az Atlasz Sportnapról: 11 év versenysport után és hobby sportolóként azt vallom, hogy aki rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségügyi állapotba kerül, jobban teljesít az iskolában és a munkahelyén, egy pozitív életközösség tagjává válik, és lelkileg, szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik. Nem sok olyan dolog van, ami annyira előremutató, mint a sport. Éppen ezért gyere és látogass el az Atlasz Sportnapra, ahol most 15 különböző sportban próbálhatod ki magad, és tölthetsz el egy kellemes napot úgy, hogy közben az egészségedért is teszel. Találkozunk április 13-án!”

Milyen előkészületek folynak, mióta készülődtök?
A sportcsarnokot már tavaly ősszel lefoglaltuk, de a valós munka idén januárban kezdődött. Az önkéntesek egy része a sportnapon tevékenykedik majd. Minden sportnak lesz egy felelőse, aki a szabályokról tájékoztat, valamint lesznek edzők és a beengedő pultnál segédkező kollégák. Mások a marketingben segítenek, nyomdai anyagokkal és a weblappal foglalkoznak. A szervezéshez a mi, és nagyjából 40 önkéntes munkája, valamint 300 ezer forintot meghaladó büdzsére van szükség. Ennek legnagyobb részének, a sportcsarnok bérleti díjának fedezésére adománygyűjtést szerveztünk, ami jelenleg is zajlik. Az eddigi és a jövőbeni adományokért is nagyon hálásak vagyunk.

 

 

 

Tartottatok hasonló incidenstől, mint ami tavaly a MOM Sportnál történt?
A BME Sportközponttal évek óta nagyon jó kapcsolatban vagyunk, nekik már első alkalommal sem volt semmi problémájuk. Ha más helyszínre esett volna a választás, akkor sem tartottunk volna a tavalyihoz hasonló incidenstől, hiszen ez nagyon ritka. A 15 év alatt ők voltak az elsők, akik diszkriminálták az egyesületet.

 

Helyszín: BME Sportközpont
Időpont: 2019. 04. 13. 10.00–18.00
További információk és jegyek: www.sportnap.atlaszsport.hu
Adományoddal ITT tudod támogatni az Atlasz Sportnapot

 

 

Vági Bence

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin