Hírek

Bírságot kap a MOM Sport Uszoda, miután nem engedték be a meleg sportegyesületet

Hátrányos megkülönböztetés miatt február végén panaszt tett az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál (EBH) a budapesti MOM Uszoda és Sportközpontra a budapesti Atlasz Sportegyesület, amely kifejezetten az LMBTQ-közösségnek szervez programokat, miután megtagadták tőlük az uszoda használatát.

Az Atlasz szerint pusztán azért megtagadni egy szolgáltatást, mert azt LMBTQ emberek is igénybe veszik, jogsértő és elfogadhatatlan. Annak érdekében, hogy a jövőben sem a Hegyvidék Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél, sem pedig más köz- és magánintézménynél ne fordulhasson elő hasonló eset, az egyesület az EBH-hoz fordult, és kérte a jogellenes gyakorlat kivizsgálását.

Az Atlasz Sportegyesület logója

A Hatóság határozatában az Atlasz Sportegyesületnek adott igazat és kimondta, hogy a MOM Sport uszoda „az egyesülettel szemben, tagjainak szexuális irányultságával, nemi identitásával összefüggésben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, amikor nem engedélyezte az uszoda használatát. A hatóság eltiltotta a jogsértő magatartás jövőbeni tanúsításától az uszodát, valamint 1 millió forintos bírságot rótt ki rá, amit a központi költségvetésnek kell átutalniuk.

A hatósági eljárás során megállapították, hogy a pályafoglaltsági és jegyeladási adatok nem igazolták a MOM Sport uszoda érvelését. A házirendet pedig a hatóság vizsgálatának megindulását követően, utólag igazította az uszoda a jogi érvelésben foglaltakhoz.

Az EBH határozata nem megfellebbezhető, de az uszoda bíróságon kérheti annak felülvizsgálatát.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin