Nagyvilág

Katolikus meleg csoportot bátorított találkozójukon Ferenc pápa

A L’Avvenire információja szerint Ferenc pápa előző szerdán találkozott a Jónás sátra nevű olasz LMBTQ katolikus csoporttal, hogy megvitassák a szervezet jövőbeli terveit arról, hogyan segíthetnék egy olyan egyház épülését, amely az LMBTQ embereket is szolgálja.

A 2018-ban alapított csoport más vallási szervezetekkel együttműködve „a befogadás és a támogatás szentélyeit biztosítja az LMBT emberek és minden olyan személy számára, akiket diszkrimináció ér„.

A megbeszélés keretében a szervezet tagjai átadtak a római katolikus egyházfőnek egy szöveggyűjteményt, amelyben olyan LMBTQ gyerekek szüleinek levelei szerepelnek, akik „elszigeteltséggel és gyanakvással szembesültek a keresztény közösségen belül„.

Ferenc pápa egy január 26-i beszédében arra buzdította a vallásos szülőket, hogy „soha ne ítéljék el meleg gyermekeiket„, hozzátéve, hogy a szülőknek „nem szabad az elítélő magatartás mögé bújniuk„. Ezek után talán nem meglepő, hogy szívesen fogadta a Jónás sátra tagjai által átadott kötetet és azt mondta a szervezetnek, hogy folytassák az egyházon belüli építkezést.

Bár az egyházfő nem támogatja az azonos nemű párok házasságának megáldását, a januári beszéd mellett több más fontost is gyakorolt a közösség felé. Nemrég transznemű csoporttal találkozott, tavasszal pedig kijelentette: Isten nem tagadja meg egyetlen gyermekét sem.

 

Ferenc pápa: Isten nem tagadja meg egyetlen gyermekét sem

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin