Nagyvilág

Ferenc pápa: Isten nem tagadja meg egyetlen gyermekét sem

James Martin amerikai jezsuita szerzetes május 5-én spanyol nyelvű levelet írt a pápának, amelyben megkérdezte, hajlandó-e válaszolni néhány olyan kérdésre, amelyeket az LMBQ-katolikusok általában feltesznek neki. Néhány nappal később kézírásos, spanyol nyelvű feljegyzést kapott a pápától válaszaival.

Az eredmény egy mini-interjú lett, amelyet május 10-én, kedden tettek közzé a jezsuiták által létrehozott „Outreach” elnevezésű weboldalon – számol be Facebook-oldalán a Vatican News. „A kérdéseivel kapcsolatban egy nagyon egyszerű válasz jut eszembe” – írta spanyol nyelvű válaszában a pápa. Isten „stílusa” a „közelség, irgalom és gyengédség”. „Isten Atya, és nem tagadja meg egyetlen gyermekét sem.”

 

James Martin

 

Mit szeretne, ha az LMBT személyek tudnának az egyházról? „Szeretném, ha elolvasnák az Apostolok Cselekedeteit. Ott megtalálják az élő egyház képét.” Mit mond egy LMBT katolikusnak, aki átélte az egyház elutasítását? „Szeretném, ha ezt nem „az egyház, hanem az egyházon belüli személyek elutasításának” tartaná. Az egyház anya, és minden gyermekét magához hívja. Vegyük például a menyegzőre meghívott vendégekről szóló példázatot: „igazak, bűnösök, gazdagok és szegények stb voltak jelen.”. (Mt 22:1-15; Lk 14:15-24). A „tiszta vérből származó” „szelektív” egyház nem az Anyaszentegyház, hanem inkább egy szekta” – válaszolta Ferenc pápa.

Ferenc pápa az elmúlt években rendszeresen küldött vegyes üzenetet a világ LMBTQ-közösségei felé. Elég csak a tavalyi évet venni: egyrészt nemet mondott az azonos nemű párok házasságának megáldására, másrészt a szülőket meleg gyermekük támogatására szólította fel.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin