Nagyvilág

Transznemű hívőkkel találkozott Ferenc pápa

Transznemű hívők csoportjával találkozott a Vatikánban Ferenc pápa, akik korábban egy katolikus templomban találtak menedéket – erősítette meg a Vatikán.

Az AP News szerint a L’Osservatore Romano című vatikáni lap arról számolt be, hogy a pápa augusztus 10-én, szerdán találkozott a hívekkel, miután április 27-én, június 22-én és augusztus 3-án már találkozott más, szintén transznemű emberekből álló csoportokkal.

Ők a koronavírus-járvány idején egy római katolikus közösségben találtak menedéket Róma Torvaianica negyedében.

A vatikáni újság beszámolója szerint Genevieve Jeanningros nővér és Andrea Conocchia helyi pap elmondták, hogy a pápával való találkozók reményt adtak a csoportoknak.

Senki sem szembesülhet igazságtalansággal, senkit sem dobhatnak el, mindenki méltó rá, hogy Isten gyermeke legyen” – mondta Jeanningros.

2020 áprilisában Ferenc pápa adományokat hagyott jóvá transznemű szexmunkások egy csoportjának, akik a római katolikus közösséghez fordultak. Konrad Krajewski bíboros, a pápai alamizsna és karitatív munka adminisztrátora pénzt küldött a transznemű nők közösségének, akik sokat szenvedtek a világjárvány alatt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin