Sport

Kanada női hokicsapata 7 coming outolt játékossal indul az olimpián

fotó: Twitter / TeamCanada

 

A kanadai női jégkorong-válogatott a pekingi téli olimpia nagy esélyese, persze az aranyéremhez a címvédő amerikaiakon, valamint a hagyományosan erős finn és orosz csapaton át vezet az út.

Egy elsőséget a kanadaiak mindenesetre máris elkönyvelhetnek: az LMBTQ láthatóságot illetően toronymagasan kiemelkednek. A csapatban legalább hét olyan játékos van, aki korábban coming outolt a nyilvánosság előtt is. Hasonlóra nem volt még példa a téli olimpiák történetében, egyedül a 2020-as nyári játékok holland női fociválogatottja mérhető ehhez, szintén hét nyíltan out játékossal.

Pekingben tíz női jégkorongcsapat indul, ezek felében játszik legalább egy coming outolt sportoló – például a cseh, a finn, a svéd és az amerikai csapatban is. Az Outsports gyűjtése szerint azonban kettőnél több out játékos a kanadain kívül egyik csapatban sincs. A hét kanadai sportoló – Brianne Jenner, Erin Ambrose, Emily Clark, Mélodie Daoust, Jamie Lee Rattray, Jill Saulnier, Micah Zandee-Hart – között van olyan játékos, akinek a pekingi már a harmadik olimpiája. Ő Brianne Jenner, aki már olimpiai aranyat és ezüstöt is nyert, és aki 2019-ben összeházasodott egy korábbi csapattársával, Hayleigh Cudmore-ral.

A kanadai csapat időközben 12:1-re már legyőzte Svájcot Pekingben.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin