Nagyvilág

Joe Biden és felesége is üzent a Nemzetközi Pride Hónap alkalmából

Videóüzenetben köszöntötte a Nemzetközi Pride Hónap alkalmából az LMBTQ-közösséget Joe Biden és neje, Jill Biden. Az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke – elődjével ellentétben – már elnöksége első félévében is számos gesztust tett a közösség tagjai felé.

Az alelnökként saját házában meleg párt eskető Biden az LMBTQ-jogok fokozott nemzetközi védelmét ígérte, kabinetjének nyíltan meleg minisztere is van, első kongresszusi beszédében pedig a transzneműek mellett emelt szót.

A Nemzetközi Pride Hónap apropóján készült, szűk két perces videóban az elnök és felesége elmondják, hogy a hónap számos dolgot reprezentál. Egyrészt „az ellenállást az igazságtalansággal szemben„, másrészt „a harcot azért, hogy minden embert méltósággal és tisztelettel kezeljenek.

A videó angol felirattal megtekinthető a Fehér Ház hivatalos YouTube-csatornáján:

 

 

Júniust először Bill Clinton nyilvánította “Meleg és Leszbikus Pride Hónapnak” 1999-ben és 2000-ben. Utána 2009 és 2016 között Barack Obama hirdetett “LMBT Pride Hónapot” minden év júniusában, majd a magát meleg ikonnak tartó Donald Trump szakított ezzel a hagyománnyal és csupán egyetlen alkalommal, 2019-ben utalt rá – egy Twitter-bejegyzés keretében. Joe Biden idén ismét Nemzetközi Pride Hónapot hirdetett és az elmúlt néhány hétben a közösségi médiában is több, a közösséggel kapcsolatos bejegyzése volt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

President Joe Biden (@potus) által megosztott bejegyzés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

President Joe Biden (@potus) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin