Hírek

Joe Biden meleg párt esketett a saját házában

Az USA alelnöke, Joe Biden életében először vállalta el, hogy egy jegyespárt összeadjon. A ceremóniát a saját rezidenciáján tartották, és egy régóta a Fehér Házban dolgozó meleg pár fogadott örök hűséget.

Augusztus elsején életében először esketett meg egy párt a USA alelnöke, Joe Biden. Erről a Twitteren is megemlékezett, ahol azt írta: „Büszke vagyok, hogy a házamban adhattam össze Briant és Joe-t. Nem is lehetnék boldogabb, két régi, fehér házi alkalmazott, két remek srác.” A posztot később Biden felesége retweetelte „Love is Love!” jeligével.

biden_640x345_acf_cropped

A friss házasok, Brian Mosteller és Joe Mahshine már régóta Barack Obama és családja körül dolgoznak. Most Joe Biden rezidenciáján, az Amerikai Tengerészet Megfigyelőközpontjánál mondhatták ki a boldogító igent. A jegyespár az alelnököt a washingtoni otthonában kérte fel, hogy vezesse le a szertartást, aki boldogan elvállalta, és rögtön beszerezte a szükséges papírokat hozzá.

Joe Biden régóta az LMBT-jogok támogatója, ki is érdemelte az egyenlőség bajnoka címet, habár többször rálépett ezekben a kérdésekben Obama lábára. Híres eset, hogy 2012-ben ő vette rá az elnököt, hogy támogassa az azonos neműek házasságát, miközben Obama még csak „fontolgatta” a kérdést. 2014-ben szintén felettese ellen szólt fel, amikor az LMBT-ellenes munkahelyi diszkriminációval kapcsolatban emelte fel a hangját.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin