Hírek

Meleg ikonnak tartja magát Donald Trump

Noha kormánya folyamatosan azon dolgozik, hogy megnyírbálja az LMBTQ jogokat, Donald Trumpnak meggyőződése, hogy a meleg közösség odáig van érte.

Ezt a benyomást keltette legalábbis az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke egy, a hét elején tartott sajtókonferencián, ahol a Washington Blade újságírója feltette neki a kérdést: elfogadható-e számára kormánya LMBTQ-ellenes politikája, különös tekintettel a legutóbbi lépésre, amely – ha a Legfelső Bíróság rábólint – ismét lehetővé tenné a közösség munkahelyi diszkriminációját?

 

Törvényileg tenné lehetővé újra Trump az LMBTQ emberek munkahelyi diszkriminációját – Humen Online

Az amerikai Kongresszus előtt van a törvényjavaslat, mely ismét engedélyezné a munkaadóknak, hogy diszkriminálják munkavállalóikat. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium augusztus 14-én jelentette be a törvényjavaslatot, melyet Donald Trump a kezdetektől fogva támogat, és ezzel arra bátorítanák azon üzletek vezetőit, akik a szövetségi kormánynak vagy velük együtt dolgoznak, hogy lelkiismeretükre és vallási szabadságukra hivatkozva diszkriminálják dolgozóikat …

 

Trump a szokásos stílusban válaszolt: szerinte nagyon jól teljesít az LMBTQ-jogok területén, ennek ékes példája, hogy nemrég megkapta pártja, a Republikánus Párt meleg csoportjának (Log Cabin Republicans) támogatását. Emellett szerinte az is jó példa előremutató munkájára, hogy szoros barátságot ápol a PayPal nyíltan meleg társalapítójával, Peter Thiellel.

Néhányan a leglelkesebb támogatóim közül abból a közösségből vannak és rengeteget beszélek velük erről. Bármi történjék is velem vannak és tetszik nekik, amit csinálok” – zárta összefoglalóját az elnök, akinek az talán elkerülte a figyelmét, hogy a Log Cabin Republicans több vezetőségi tagja is lemondott, miután a szervezet nyíltan kiállt mellette.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin