Nagyvilág

Az LMBTQ-jogok nemzetközi védelmét ígéri Joe Biden

Beiktatása óta először mondott külpolitikai beszédet Joe Biden. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke csütörtökön aláírt egy memorandumot, amely adminisztrációja fő külpolitikai törekvéseit összegzi – majd nem sokkal később a Külügyminisztériumba látogatva a sajtónak is részletezte terveit.

 

 

Biden már elnökjelöltként is programja fontos elemének tekintette az LMBTQ-közösség védelmét, nemcsak az országhatárokon belül – egyik első rendeletével például újra lehetővé tette, hogy transznemű katonák szolgáljanak a seregben -, hanem a nemzetközi színtéren is.

Az Egyesült Államok nemcsak beszélni, de cselekedni is fog” – hangsúlyozta Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági főtanácsadója a tájékoztatót megelőzően. A memorandumot eljuttatják az amerikai nagykövetségekre szerte a világon és a különböző nemzetközi ügynökségekre is.

Joe Biden szerint fontos, hogy az Egyesült Államok mostantól kiálljon azok jogai mellett, akik szexuális orientációjuk, vagy nemi identitásuk miatt diszkriminációval szembesülnek, valamint védje az LMBTQ menekültek és menedékkérők jogait.

Elengedhetetlen annak biztosítása, hogy egy jövőbeli elnök se tudja csorbítani a polgári jogokat és az LMBTQ emberek védelmét” – hangsúlyozta ki.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin