Lifestyle

Jobban teljesítenek az iskolában az azonos nemű szülők által nevelt gyerekek

Érdekes kutatási eredményt publikált a Leuveni Katolikus Egyetem – még a The Washington Post is felfigyelt rá egy amerikai konferenciát követően -, miután szakértői 1200 olyan 1995 és 2005 között született holland gyermek iskolai eredményeit vizsgálták, akiket azonos nemű szülők nevelnek. E gyerekek teljesítményét több, mint egymillió olyan diákéval vetették össze, akiket anya és apa, tehát különböző nemű szülők mellett nőttek fel.

 

 

Az adatok szerint az azonos nemű szülők által nevelt gyerekek körében 6.7 százalékkal többen szereznek középfokú végzettséget és jobb eredménnyel, magasabb pontszámokkal is teljesítenek társaiknál. Fontos kiemelni, hogy e kutatás egyedülálló abban, hogy olyan gyerekeket vizsgál, akiket egészen kicsi koruktól két anyuka, vagy két apuka nevel. Tehát nem úgy kerültek szivárványcsaládba, hogy például a szülők válását követően az anyuka egy nővel kezdett viszonyt, a gyerek pedig az anyjával maradt.

Az azonos nemű szülőkről összességében elmondható, hogy tanultabbak, idősebbek és anyagilag jobb helyzetben is vannak, mint heteroszexuális társaik. Ez azzal is összefüggésben áll, hogy az azonos nemű pároknak általában jóval több költséggel jár a gyerek fogantatása-születése (gondoljunk csak a megtermékenyítési programokra, béranyaságra), vagy örökbefogadása és ezt elsősorban a jobban szituáltak engedhetik meg maguknak.

Mivel több energiát, időt és pénzt is kell belefektetniük, így jellemzően jobban is akarják a gyereket, amely elhivatottság aztán később is jellemző rájuk: jobban odafigyelnek a gyerek taníttatására, tanulmányi eredményeire – erre szolgál bizonyítékul a belga egyetem kutatása is.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin