Hírek

Istennek nincs neme, állítja egy angol érsek

November 21-én szerdán a londoni Trafalgar téri templomban tartott istentiszteleten Justin Welby, Canterbury érseke egy hívő kérdésére válaszolva kijelentette, Isten nem férfi és nem is nő.

Az, ahogyan az emberiség által beszélt nyelvek Istent kifejezik nem megfelelő és bizonyos értelemben csak metaforikus” – mondta az anglikán egyház rangidős püspöke.

 

Justin Welby találkozása Ferenc pápával

 

Isten nem abban az értelemben atyánk, ahogyan a biológiai édesapánkra gondolunk. Isten nem férfi és nem nő. Isten nem definiálható” – folytatta Welby. „Keresztényként rendkívül fontos emlékeznünk arra, hogy Isten kinyilatkoztatása nem szavakban nyilvánult meg, hanem abban, akit úgy ismerünk, Jézus Krisztus.

Ritkán emlegetett tény, hogy Istenre a protestáns és a katolikus egyházak is hivatalosan nemsemlegesként tekintenek. Az anglikán egyház már 1562-ben kiadott egy dokumentumot, amely kijelenti, hogy Isten „test, szervek és szenvedély” nélküli, a római katolikus egyház katekizmusa szerint pedig lehet Istent anyához és apához is hasonlítani, de egyik sem lehet végleges összehasonlítás.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin