Lifestyle

Így reagáltak a melegek a koronavírus járványra

75,840 ROMEO felhasználó töltötte ki a kérdőívet, amellyel az amszterdami székhelyű társkereső oldal a koronavírus járvány hatását térképezte fel a meleg, biszexuális és transz férfiak körében. A 11 kérdés kitért többek között a válaszadók egészségére, szexuális életére és arra, hogyan viselik a szokatlan bezártságot.

A kérdőívet kitöltők összességében jól érzik magukat, 57 százalékuk adott pozitív választ. Kiemelkedően derűlátóak a franciák a maguk 65 százalékával, míg ez a szám a briteknél csak 44, Indiában pedig 23 százalék.

A bezártságban 40 százalék érzi magát kanosnak, ami a 18 és 24 év közötti korosztályban 55 százalékra ugrik. Európában a spanyolok vezetnek a maguk 49 százalékával, a nemzetközi porondon pedig az indiaiak 56 százalékkal. Vajon a túlzott kanosságtól szomorúbbak?

 

A fotó illusztráció

 

Saját bevallása szerint 70 százalékuk gyakorolja az önmegtartóztatást és sem randevúra nem járkál, sem szex miatt nem találkozik másokkal. Az olaszok és spanyolok 86 százaléka tartja magát ehhez, míg a németek és a svédek a leglazábbak 61 és 62 százalékkal. A válaszadók 48 százaléka online randizik a járvány időszaka alatt.

Ha az egészség és anyagi biztonság között kell választani, többen aggódnak a pénzügyeik miatt – előbbit 43, utóbbit 50 százalék választotta. Indiában kiugróan magas a pénztárcájukat féltők aránya, 73 százalék, míg a spanyoloknál – noha ott az egyik legmagasabb az elhunytak száma – csak 32 százalék inkább az egészsége miatt.

Azzal, ahogyan országuk kormánya kezeli a helyzetet, 40 százalék elégedett, míg minden harmadik válaszadó szerint lehetnének szigorúbb rendelkezések is. A franciák és a britek a legkevésbé elégedettek a maguk 53 és 49 százalékával, míg Svédországban – noha Európában ott az egyik legenyhébb a korlátozás – 56 százalék ért egyet a kormány intézkedésével.

Mi a helyzet a más országok látogatásával, vagy másnéven a vakációval? 73 százalék idén már nem tervez külföldi utat. A kérdéskört a spanyolok vezetik 85 százalékkal, míg a britek 29 százaléka reméli, hogy még eljut valahova az országhatárokon túl.

Ami pedig a párokat illeti… Az összes válaszadó közel fele, 31,899-en élnek párkapcsolatban és csak 17 százalékuk állítja, hogy a járvány segített közelebb kerülni egymáshoz. Különösen az amerikai és indiai párok között magas ez az arány (bár inkább csak a többi országhoz viszonyítva az), 29%. Nagy-Britannia csak picivel van lemaradva a maga 27 százalékával, míg Olaszországban a világátlagtól elmaradva csak a párok 14 százaléka gondolkodik hasonlóan.

Apropó kérdőív! Mi a Humennél hiszünk a láthatóság erejében. Ezért is csatlakoztunk 2017-ben a CMI globális kezdeményezéséhez, amelyben 150 országból több mint 45.000 résztvevő tölti ki rendszeresen a globális kérdőívet. Köztük tavaly már közel kétezer magyar LMBTQ válaszadó szánt tíz percet az idejéből arra, hogy részt vegyen az online felmérésben. Az idei felmérés javában zajlik, és május 31-ig lehet kitölteni az online kérdőívet. A kitöltési kedvet pedig idén is segíti, hogy a kérdéssor magyarul is elérhető cikkünkön keresztül:

 

A magyar LMBTQ közösséget 90 százalékunk tartja támogatónak

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin