Nagyvilág

Honlap követi nyomon az LMBTQ-jogok mellett kiálló európai parlamenti képviselőjelölteket

A június harmadikai héten az Európai Unió minden tagállamában választásokat tartanak – Magyarországon ez a nap június kilencedikére, vasárnapra esik. A választást megelőző hónapokra létrejött a Come Out 4 Europe, amely azokat az európai parlamenti képviselőjelölteket tartja számon, akik a honlapon található fogadalom aláírásával ígérik, hogy kiállnak az LMBTQ-közösség és annak jogai mellett.

Az Európai Unió világelső az LMBTI emberek jogainak védelmében. Most, amikor az emberi jogok és a demokrácia kihívásoknak vannak kitéve, a 2024 júniusi uniós választások döntő fontosságúak. Tudjon meg többet a kampányunkról, és arról, hogy miért olyan fontosak ezek a választások az LMBTI igazságosság és egyenlőség szempontjából” – olvasható a szervezők üzenete a honlapon. „A Come Out 4 Europe fogadalom az Európai Parlamentbe induló politikai képviselőinket kötelezi az LMBTI igazságosságra tett ígéreteik betartására. A közelmúltban tapasztalható polarizáció és az LMBTI emberek alapvető jogait fenyegető veszélyek fényében a fogadalom aláírása fontosabb, mint valaha. Ezzel a jelöltek vállalják, hogy velünk együtt dolgoznak az LMBTI jogokért, az egyenlőségért és a demokráciáért az EU-ban és azon túl is. Vállalják, hogy az EU megvédi az LMBTI emberek jogait és egyenlőségét az EU-ban és világszerte. Mindezek során arra kérjük a jelölteket, hogy szorosan működjenek együtt az LMBTI civil társadalommal, amely a közösségük szükségleteinek elsődleges szakértője, és kérjék ki véleményüket és stratégiai iránymutatásukat.

A honlapon számos érdekes és fontos információt találunk: élőben nyomon követhető például, hogy mely jelöltek a fogadalom legfrissebb aláírói, melyik európai pártcsaládból hányan írták eddig alá (e sorok írásakor a Zöldek vezetnek 48 aláíróval), és hány országból hány aláíró van. Utóbbi kategóriában Németország vezet 27 aláíróval, őt követi Svédország 19-cel, Finnország pedig 17-tel. Magyarországról egyelőre négy aláírója van a fogadalomnak: Cseh Katalin, Donáth Anna, Urfi Máté és Kádár Barnabás. Mind a Momentum Mozgalom képviselőjelöltjei és a Renew európai pártcsalád tagjai.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin