Hírek

„Homoszexuális trójai falótól” félnek a keményvonalas republikánusok

Az amerikai Republikánus Párt egyik kevésbé szélsőséges képviselője, Paul Ryan lett a parlament alsóházának új elnöke: nála konzervatívabb „elvbarátai” azonban attól tartanak, hogy túlságosan LMBT-barát vezetőt kapott az egyébként republikánus többségű döntéshozó testület. 

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

Paul Ryan a nagyközönség számára a 2012-es elnökválasztásról lehet ismerős: ekkor Mitt Romney oldalán indult az elnökhelyettesi székért. A pártban betöltött prominens szerepét azóta is megőrizte, és középvonalas hozzáállása most meghozta a gyümölcsét: a képviselőház korábbi elnökét, John Boehner ugyanis éppen azért távozott négy év után, mert szigorúan konzervatív és vallásos nézeteivel képtelen volt egészséges kapcsolatot ápolni a republikánusok minden szárnyával.

Nem kell azonban Paul Ryanre sem az LMBT jogok első számú harcosaként tekinteni, hiszen az LMBT közösség tagja ellen elkövetett erőszakos cselekedetek gyűlölet-bűncselekménnyé nyilvánítása, valamint az USA hadseregében 2011-ig élő „Don’t Ask, Don’t Tell” alapelv eltörlésében is nemmel szavazott.

2007-ben viszont ő is támogatta azt a törvényjavaslatot, amely a meleg, a leszbikus és a biszexuális dolgozók munkahelyi megkülönböztetése ellen irányult volna. Idén pedig megerősítette akkori döntését: „Ugyanúgy szavaznék most is, ha erről lenne szó. Nem azt történt velük, hogy egy reggel felkeltek és úgy döntöttek, melegek lesznek. Ők egyszerűen ilyenek és kész.” A képviselő emellett az azonos nemű párok örökbefogadáshoz való jogát is támogatja.

stopryan_clicker
„Állítsuk meg Paul Ryant, a homoszexuális lobbi trójai falovát!” – szól a felszólítás

Mindezek miatt a párt bizonyos támogatói máris aggódni kezdtek, hogy „áruló” van köreikben. A Public Advocate of the United States nevű szervezet petíciót indított a házelnök megszavazása ellen, amely ugyan már nem aktuális, de jelzi, hogy milyen szakadékok vannak a hagyományos értékek hívei között is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin