Hírek

Tom Daley férje bárkivel összeáll Trump ellen

Az Oscar-díjas amerikai forgatókönyvíró, rendező, producer, LMBTQ-aktivista – és egyben az olimpikon, Tom Daley férje – Dustin Lance Black a legutóbbi híresség, aki támogatásáról biztosította Joe Biden elnökjelöltet.

 

Dustin Lance Black és Tom Daley

 

Black úgy látja, jelenleg a legjobb jelölt Donald Trump leváltására az USA korábbi alelnöke, Joe Biden. Úgy hiszi, ha Biden nyerné meg a választásokat, négy éven belül sikerülne bevezetnie az igencsak létfontosságú „Egyenlőség Törvényt” (Equality Act). A rendező azt is elárulta, hogy már évekkel ezelőtt felfedezte, milyen vezetőképességekkel is bír Biden, amikor Obama oldalán támogatta a házassági egyenlőséget – írja a GayStarNews.

Black tökéletesen emlékszik egy 2012-es rendezvényre, ahol készült egy interjú az akkori alelnökkel, és arra a kérdésre szerettek volna választ kapni, hogy vajon Biden támogatja-e az azonos neműek házasságát. Black szerint Biden egy teljes percig gondolkozott a válaszán, ami végül igen lett. A rendezőt lenyűgözte, hogy az alelnök már azelőtt támogatta az egyenlőséget, mielőtt maga Barack Obama a házassági egyenlőség bevezetésének élére állt volna.

„Az sosem egy jó ötlet a politikában, hogy a főnököd előtt járj, de Biden mindenki előtt a támogatásáról biztosította az LMBTQ-közösséget. És nem sokkal ezután Obama szintén így tett, és harcolni kezdett az egyenlő házasságért” – nyilatkozta Black.

 

Joe Biden, mögötte Barack Obama, az USA korábbi elnöke a Fehér Ház udvarán

 

Azt sem titkolta, hogy nem is olyan régen még a nyíltan meleg elnökjelöltet, Pete Buttigieg-t támogatta, aki azonban felfüggesztette a kampányát. Azzal is teljes mértékben tisztában van, hogy Biden nem mindig volt az az LMBTQ-támogató, akit ma ismerünk személyében.

1996-ban Biden még amellett tette le a voksát, mint szenátor, hogy megakadályozzák az azonos neműek házasságát. De éppen ezért érzi Black, hogy olyasvalakire van szüksége Amerikának, mint Biden; olyasvalakire, aki tanul a hibáiból, és képes a változásra. Talán éppen ez az oka, hogy Black személyesen is jó kapcsolatot ápol az elnökjelölttel, és megjegyezte: Ha valaki találkozik Joe Bidennel, az azonnal megszereti őt.

Úgy tűnik, Black mozgalmas év elé néz, hiszen ezek alapján teljes erővel fogja támogatni Joe Biden kampányát, emellett pedig férjéről, Tom Daley-ről sem feledkezik meg, aki pedig részt vesz az idei évi nyári olimpiai játékokon Tokióban.

„Azt szeretnénk, hogy amikor hazajövünk, újra egy épelméjű Fehér Házat lássunk Amerikában. Vannak, akik szerint azonban Donald Trumpnak jó esélyei vannak rá, hogy az elkövetkezendő négy évben is az elnöki székben maradjon. Ez azonban hatalmas csapás lenne a kisebbségeknek, és így az LMBTQ-közösségnek is.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb