Lifestyle

Homokóra: Távkapcsolat

Távkapcsolat. Érdekes és megosztó téma. Aki megállíthatatlanul vágtat egy ilyenbe, igyekszik rátaposni a fékre és feltenni a kérdést: Érdemes-e egyáltalán belevágni?

Merjünk még nagyobbat álmodni? Távkapcsolat külföldivel! Kezdjük a nagyobb falattal! Önmagában abszurdumnak tűnik – és a heteróknál is igen ritkaságszámba megy -, hogy ilyesmi működőképes legyen. Rengeteg meghatározó faktor van, aminek egyetlen biztos mozgatórugója a szerelem. Képtelenség egy szexen vagy szimpátián alapuló kapcsolatot fenntartani országhatárokon átívelve. Persze lehet, hogy én vagyok túl konzervatív és ugyan már, ott a nyitott kapcsolat, na de kérem! Bitch, please! A szerelem nem olyan dolog, amit irányítani tudsz. Vagy kialakul vagy nem, és mivel általában rövid időt töltesz külföldön (vagy ő Magyarországon), ezért ennek a szerelemnek mindkettőtök részéről igen hamar fel kell izzania. Nem feltétlen mondanám, hogy szerelem első látásra, de egy kicsit igen. Ugyanakkor sok olyanról hallani, hogy szerelem első szopásra(már elnézést). Tudjátok, ez az, amikor kint vagy külföldön, összeszedsz a Romeóról vagy a Grindr-ről, netán egy bárból vagy klubból valami helyes egzotikus nyunyót/macsót/daliát/mackót vagy amire gerjedsz, és annyira feldobja az egyébként is űberjó nyaralásod, hogy legszívesebben egész nap egymás f*szán pörögnétek! Nos, ez is egyfajta „szerelem első látásra” (most a prágaira gondolok: én 18 évesen pont így zúgtam bele egy ottani srácba), de nem szabad elfelejteni, hogy bármekkora is a mérete és bármilyen jó az ágyban, ettől még nem fog működni! Vagyis lehet, de mindenképp érdemes lenne előtte (vagy a szex után) megismerni a személyiségét, mielőtt komolyabb érzelmeket tápláltok iránta.

Távkapcsolat 1

Tegyük fel, hogy kölcsönös a szimpátia és úgy néz ki, a kémia is működni fog (vagy már működik is). Minden szuper, csak az a gond, hogy másnap az egyikőtök hazautazik. Ha pár nap vagy hét alatt ellaposodik az egész, akkor kijelentheted, hogy ez bizony nem szerelem volt, csupán fellángolás. Ha továbbra is érdeklődtök egymás iránt, akkor jó eséllyel találtál valami olyat, ami igazán gyönyörű, ugyanakkor nehezebb, mint az eddigiek. Sokkal nehezebb, de pont ettől szép. És megtanulsz szenvedve boldog lenni.

Egy távkapcsolat úgy működik (ha már másodszorra találkoztok és minden tökéletes, akkor innentől számítható annak), hogy egymást látogatjátok felváltva, ami felér egy fél nyaralással. Ilyenkor semmi más nem létezik körülötted, csak ő. Nem foglalkoztok melóval, nem érdekel, ha hívnak telefonon, hiszen 0-24-ig együtt lehettek és megbecsülitek azt az időt, hogy x hét után végre sikerül pár napot együtt tölteni. Aztán jön a mindig fájdalmas búcsú és vissza a szürke hétköznapokba, amikor pár digitális üzenet és jobb esetben Skype-beszélgetés tartja fent az egészet – amíg fenntartja. Apropó beszélgetés! Szerintem 99%-otoknak már volt legalább egy tisztességes, legalább fél éves párkapcsolata. Tudjátok jól, hogy az első nézeteltérések, problémák, esetleg emelt hangú viták 2-3 hónappal az első találkozó után bizony jelentkeznek, ezért legyetek arra tekintettel, hogy legalább nagyjából beszéljétek egymás nyelvét. Ennek hiánya a jövőben csúfos kudarchoz vezethet. Amikor nem tudod neki elmondani, vagy ő nem érti meg, mit érzel, mit gondolsz egy bizonyos dologról, mi történt veled a napokban, mi történt veled a múltban etc. Csúnya hasonlattal élve egy kutya is meghallgatja a munkahelyi problémád, de tanácsot nem tudsz tőle kérni.

Jobb helyzetben vagytok, ha magyar nyelven beszéltek és lehetőség szerint átszállás nélkül elérhető a két város, ahol az életeteket élitek. Így nincs más dolgotok, mint jobb esetben hűnek maradni egymáshoz, sokat keresni a másikat és azon gondolkodni, hogyan is tudnátok a jövőtöket összekötni.

Egy szónak is száz a vége: vágjatok bele! Ne féljetek szerelmesnek lenni, és nem kell a sok szexmániás buzinak hinni, hogy úgysem működne, mert túl messze vagytok! A szerelem minden ilyesmit legyőz, ezt saját tapasztalatomból mondom. Egy a lényeg: sürgősen kezdjetek el azon dolgozni, hogy mihamarabb összeköltözhessetek, ha komolyan gondoljátok a dolgot.

Legyetek boldogok!

Szerző: Timó

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin