Itthon

Orbán szerint megsemmisítették az LMBTQ-propagandát

fotó: Ale_Mi / Depositphotos

 

Ma délelőtt elkezdődött az amerikai jobboldal éves konferenciájának Budapestre kihelyezett rendezvénye, a CPAC Hungary, ahol többek között a magyar miniszerelnök is felszólalt.

Ahogy arról a Telex beszámol, a konferenciát az az Alapjogokért Központ hozta tető alá, amely rendszeresen uszít a magyar LMBTQ állampolgárok ellen, és csak az idei működésére kétmilliárd forint közpénzt kapott. A nagyszabású esemény kapcsán érdemes felidézni, hogy eközben az elmúlt 12 évben a magyar állam a legalább félmilliós magyar LMBTQ közösség – akik adófizető állampolgárok is – egyetlen rendezvényét, kiadványát nem támogatta egy fillérrel sem.

A konferencián elhangzott beszédében Orbán Viktor 12 pontban sorolta fel a siker receptjét, ezek között pedig szerepel, hogy:

“Leplezd le az ellenfeleid szándékát! Ezt tettük az LMBTQ-propagandával, ami nálunk még új dolog, de már most megsemmisítettük.”

 

Vajon valaki szólt az „LMBTQ-propagandának” is, hogy meg van semmisítve? Az külön elegáns, hogy egy európai ország miniszterelnöke közvetlenül a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap után vetemedjen ilyen kijelentésre, hiszen azt látni kell: Orbán Viktornak és a Fidesznek egy percig sem a homofób propagandatörvény és a népszavazás kapcsán hangoztatott „gyermekvédelem” volt fontos. Ezt jól mutatja, hogy évek óta rendszeresek a családon belüli, sokkoló gyermekbántalmazások hírei, és az állam mégsem tesz semmit, ehelyett a nem létező „LMBTQ-propaganda” emlegetésével csupán a választóik homofóbiáját akarták felkorbácsolni, hogy garantálják a szavazataikat.

A magyar miniszterelnök emellett párhuzamot vont a szélsőjobbról induló tudománytagadás és a transzneműek létezése között, ez utóbbit nemes egyszerűséggel „az LMBTQ-csoportok biológiatagadásának” minősítve. Hogy a transzneműek létezése mennyire valós és hogy milyen problémákkal küzdenek ma Magyarországon, arról képet kaphatunk Transzvélemény-sorozatunk több mint húsz interjúja segítségével.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin