Nagyvilág

Homofób politikust választottak az amerikai Képviselőház élére

Három hét huzavona után új Házelnököt választott az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának alsóháza. Mike Johnson – aki zsinórban a negyedik jelölt volt – megkapta a szűk többséggel rendelkező republikánus frakció támogatását, és néhány demokrata képviselő is rá szavazott.

Johnson, aki Louisiana állam negyedik választókerületét képviseli, kifejezetten újnak számít a törvényhozásban, csupán 2016-ban választották be először. A politikába való belépését megelőzően ügyvédként dolgozott és az elmúlt húsz évben több, az LMBTQ-közösséget érintő homo- és transzfób megnyilvánulása is volt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Representative Mike Johnson (@repmikejohnson) által megosztott bejegyzés

 

2003 és 2004 folyamán Johnson több cikket is írt a The Times című shreveporti újságnak, amelyben az azonos neműek közötti szexuális tevékenység és a házassági egyenlőség ellen érvelt. Egyik cikkében ezt írta: „Az államoknak számos jogos indoka van arra, hogy betiltsák az azonos neműek deviáns szexuális közösülését„, többek között közegészségügyi okokból, és úgy jellemezte a „szodómiatörvények” eltörlését az Egyesült Államokban, mint „Pandora szelencéjének kinyitását„.

Egy másik cikkében Johnson a homoszexualitást „eredendően természetellenesnek” és „veszélyes életmódnak” bélyegezte. Úgy érvelt, hogy ha az azonos nemű párok házasságát engedélyezik, „akkor ezt minden deviáns csoport esetében meg kell tennünk. A poligámisták, poliamoristák, pedofilok és mások következnek majd a sorban, hogy egyenlő védelmet követeljenek„, beleértve azokat az embereket is, akik háziállataikkal akarnak házasságot kötni. Johnson továbbá arra a következtetésre jutott, hogy az azonos nemű párok házasságának engedélyezése az ország „egész demokratikus rendszerét veszélybe sodorná„. Egy másik cikkében Johnson azt állította, hogy meg nem nevezett szakértők „azt vetítik előre, hogy a homoszexuális házasság a káosz és a szexuális anarchia sötét előhírnöke, amely még a legerősebb köztársaságot is elpusztíthatja„.

Ezek után bizonyára nem meglepő, hogy Johnson ellenezte a Lawrence v. Texas ügyet, amely kimondta, hogy a beleegyezésen alapuló, felnőttkori, nem nemzőképes szexuális magatartás büntetőjogi szankcióinak többsége alkotmányellenes; valamint az Obergefell v. Hodges ügyet, amely országosan legalizálta az azonos neműek házasságát.

2022-ben Johnson benyújtotta a Stop the Sexualization of Children Act (A gyermekek szexualizálásának megállításáról szóló törvény) jogszabály-tervezetet, amely megtiltaná a szövetségi finanszírozású intézményeknek, köztük a közoktatási intézményeknek és könyvtáraknak, hogy a nemi identitást népszerűsítsék vagy említsék. A törvényjavaslatot a floridai Szülői jogok az oktatásban törvényhez hasonlították – szerencsére sem a Képviselőház, sem a Szenátus nem szavazta meg.

2019-ben, amikor Johnson a Republikánus Tanulmányi Bizottság elnöke volt, a bizottság közzétett egy nyilatkozatot, amelyben bírálta Joseph Nicolosi klinikai pszichológus és az úgynevezett átnevelő terápia szószólója műveinek eltávolítását az Amazon kínálatából. A bizottság azt állította, hogy az Amazon cenzúrát folytat azzal, hogy elutasította Nicolosi műveinek elérhetővé tételét.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin