Hírek

HIV-pozitív meleg férfi lehet New York következő polgármestere

Corey Johnson, New York város közgyűlésének demokrata tagja bejelentette: komolyan fontolgatja indulálást a 2021 novemberében megüresedő polgármesteri székért.

Corey Johnson

A hivatalt jelenleg Bill de Blasio tölti be, aki az érvényben lévő újraindulási limit miatt két év múlva már nem indulhat újra, így a párton belüli aspiránsok – közöttük Johnson – előtt is megnyílik az út.

A megfontolást Twitter-oldalán jelentette be és elkötelezett amellett, hogy nem fogad el sem lobbicsoportoktól, sem cégektől támogatást – nem kíván senki lekötelezettje sem lenni – sőt, a személyes adományok maximális összegét is meghúzná 250 dollárban.

Bejelentése alaposan felizgatta a kedélyeket, egy későbbi tájékoztató szerint gyakorlatilag percenként érkezett adomány kisemberektől a sajtótájékoztatót követő órákban.

Bill de Blasio, New York jelenlegi polgármestere egy korábbi pride rendezvényen

New Yorkban egy demokrata polgármesterjelöltnek a város multikulturális, kozmopolita közegének köszönhetően nagyobb esélye van, mint konzervatív, republikánus ellenfelének.

Amennyiben Johnson 2021-ben győzedelmeskedni tudna, úgy újabb elsőséget söpörhetne be, hiszen ő egyben az első és mindezidáig egyetlen nyíltan HIV-pozitív politikus New York állam történetében.

A férfi akkor szerepelt először az amerikai sajtóban, amikor 2000-ben a helyi focicsapat kapitányaként nyíltan felvállalta, hogy meleg. Ezt követően, alig 17 évesen már interjút készített vele a New York Times, szerepelt a 20/20 televíziós beszélgető műsorban és egy meleg blog rendszeres szerzője is volt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin