Nagyvilág

Hatalmas szivárványzászlót kapott Putyin az ablakába

 

Mialatt mi itthon Novák Előd zászlógyűjtési mániájára figyeltünk, Oroszországban szintén egy szivárványzászló került be a hírekbe.

A nyíltan meleg orosz politikus és aktivista, Alekszandr Donszkoj tucatnyi héliumos léggömb segítségével egy hatalmas szivárványzászlót engedett fel a moszkvai Manyezsnaja téren, és indított útnak Putyin hivatala, a Kreml felé.

Donszkoj a Novaja Gazeta lapnak azt nyilatkozta, hogy így kívánt reagálni azokra a mocskolódásokra, amiket az orosz politikusok engedtek meg maguknak a nyugati nagykövetségek szivárványzászlói láttán. Hogy mindezt nyomatékossá tegye, az üzenetét egy nagy méretű molinón a lebegő zászlóval együtt küldte fel.

 

 

Donszkoj 2005-2008 között Arhangelszk polgármestere volt, 2006-ban pedig bejelentette, hogy indulni kíván az elnökválasztáson. Erre nem került sor, mert hivatali visszaélés vádjával inkább letartóztatták a hatóságok. A három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélet politikus ezután kortárs művészeti galériát nyitott Szentpéterváron, és azóta többször rendezett kiállításokat Putyin nagyságáról groteszk módon, eltúlzott, karikatúrába hajló alkotásokkal.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin