Hírek

Az oroszok szerint a nagykövetségek szivárványzászlóval veszélyeztették a kiskorúakat

 

Az Egyesült Királyság moszkvai nagykövetsége tiltakozó jegyzéket kapott az orosz külügyminisztériumtól, értesült diplomáciai forrásból a TASZSZ hírügynökség. A tiltakozás oka pedig az a szivárványzászló, ami júniusban, a nemzetközi pride hónap idején a követség moszkvai épületére került.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

UKinRussia (@britishembassymoscow) által megosztott bejegyzés,

 

Korábban Vaszilij Piszkarjov, a parlamenti alsóház biztonsági és korrupcióellenes bizottságának elnöke is azt nyilatkozta, hogy a szivárványzászlók miatt az angol, az amerikai és a kanadai nagykövetségeknek is tiltakozó jegyzéket küldtek. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pedig elfogadhatatlannak nevezte, hogy bárki is megsértse a kiskorúak védelme érdekében hozott “melegpropaganda-ellenes” törvényt.

“Mi nem látjuk az amerikai követség épületét a Kremlből. De a külügyminisztériumunk biztosan látja. Mindenesetre a nem hagyományos szexuális kisebbségek propagandáját tiltja a törvény az országunkban”

– mondta Peszkov, amikor az amerikai követség szivárványzászlójáról kérdezték. Ő pedig még finoman is fogalmazott, Vlagyimir Putyin kiröhögte az amerikaiakat és egyszerűen lebuzizta a követségen dolgozókat a zászló miatt.

Az amerikai nagykövetség az orosz hírügynökségnek elmondta, hogy a szivárványzászló az amerikai művész és aktivista, Gilbert Baker alkotása. A remény és a sokszínűség szimbólumát először 1978. Június 25-én használták a San Francisco-i pride felvonuláson, a június pedig a pride hónap, amikor az amerikaiak azt ünneplik, hogy

“mindenki megérdemli, hogy gyűlölettől, előítélettől és üldöztetéstől mentes életet éljen.”

 

 

 

Melegpropagandával vádolják az orosz “Szivárvány” fagyit

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb