Hírek

Az oroszok szerint a nagykövetségek szivárványzászlóval veszélyeztették a kiskorúakat

 

Az Egyesült Királyság moszkvai nagykövetsége tiltakozó jegyzéket kapott az orosz külügyminisztériumtól, értesült diplomáciai forrásból a TASZSZ hírügynökség. A tiltakozás oka pedig az a szivárványzászló, ami júniusban, a nemzetközi pride hónap idején a követség moszkvai épületére került.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

UKinRussia (@britishembassymoscow) által megosztott bejegyzés,

 

Korábban Vaszilij Piszkarjov, a parlamenti alsóház biztonsági és korrupcióellenes bizottságának elnöke is azt nyilatkozta, hogy a szivárványzászlók miatt az angol, az amerikai és a kanadai nagykövetségeknek is tiltakozó jegyzéket küldtek. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pedig elfogadhatatlannak nevezte, hogy bárki is megsértse a kiskorúak védelme érdekében hozott “melegpropaganda-ellenes” törvényt.

“Mi nem látjuk az amerikai követség épületét a Kremlből. De a külügyminisztériumunk biztosan látja. Mindenesetre a nem hagyományos szexuális kisebbségek propagandáját tiltja a törvény az országunkban”

– mondta Peszkov, amikor az amerikai követség szivárványzászlójáról kérdezték. Ő pedig még finoman is fogalmazott, Vlagyimir Putyin kiröhögte az amerikaiakat és egyszerűen lebuzizta a követségen dolgozókat a zászló miatt.

Az amerikai nagykövetség az orosz hírügynökségnek elmondta, hogy a szivárványzászló az amerikai művész és aktivista, Gilbert Baker alkotása. A remény és a sokszínűség szimbólumát először 1978. Június 25-én használták a San Francisco-i pride felvonuláson, a június pedig a pride hónap, amikor az amerikaiak azt ünneplik, hogy

“mindenki megérdemli, hogy gyűlölettől, előítélettől és üldöztetéstől mentes életet éljen.”

 

 

 

Melegpropagandával vádolják az orosz “Szivárvány” fagyit

 

 

Previous post

Trump rokona szerint "abszurd" állítás, hogy az elnököt szereti az LMBTQ-közösség

Next post

Le a mackónadrággal!