Hírek

Putyin kiröhögte az amerikai nagykövetséget a szivárványzászlójuk miatt

 

Július 1-jén véget ért Oroszországban az alkotmánymódosításról szóló népszavazás, ezzel pedig megnyílt az út Putyin számára, hogy akár 2036-ig is elnök maradjon. A több mint 200 ponton módosított alkotmányba egyúttal az is bekerült, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő köteléke, így az egyenlő házasság intézményét ezentúl tiltja az orosz alkotmány.

A homofób kampányvideóval is megtámogatott népszavazás után, a pénteki televíziós sajtótájékoztatón az egyik képviselő közölte Putyinnal, hogy a moszkvai amerikai nagykövetség szivárványzászlót tett ki az épületre. Erre reagálva az orosz elnök a követség dolgozóin, és a vélelmezett szexuális orientációjukon gúnyolódott, számol be róla az Independent.

„Hadd ünnepeljenek! Ezzel csak az ott dolgozókról mutattak meg egy bizonyos dolgot. De nem nagy ügy. Sokszor beszéltünk már erről, és az álláspontunk világos. Igen, elfogadtuk a törvényt, amely tiltja a homoszexuális propagandát, azt kiskorúak ne lássák. És akkor? Nőjenek fel, legyenek felnőttek, és majd utána eldöntik a saját identitásukat.”

A 2013-ban életbe lépett „melegpropaganda elleni törvény” és a gyermekek védelme persze csupán egy gumiszabály, erre hivatkozva tilthatják meg a pride felvonulásokat, vagy tartóztathatnak le emberi jogi aktivistákat.

Jekatyerina Lahova, az orosz parlament felsőházának tagja, egyben az orosz nőszövetség elnöke most pénteken rögtön el is panaszolta Putyinnak, hogy nagyon aggódik a „Szivárvány” nevű jégkrémmárka miatt, mert nevével és színes reklámanyagaival a nem tradicionális családi értékek propagandájaként működhet, és így káros hatással lehet a gyerekekre.

„Még csak ha indirekt módon is, de az ilyesmivel szoktatják hozzá a gyermekeinket ahhoz a… zászlóhoz, amit a követség lógatott ki. Tanácsos lenne létrehozni egy bizottságot, amely őrködik azon értékek felett, amelyeket az alkotmányunkban rögzítettünk.”

 

 

Lebuzizta Európát az orosz nagykövetség

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin