Színes

Három macska túszul ejtette a leszbikus pár turmixgépét

fotók: Jessica Gerson-Neeves / This Cat Is Chonky

 

Több mint három hete tart az a konyhai túszdráma, aminek napi történéseit már egy egymilliós Facebook-csoport követi, és már a The Washington Post is hosszú cikket szentelt neki.

Minden akkor kezdődött, amikor a Kanada legnyugatibb tartományában található Vancouver-szigeten a leszbikus házaspár, Jessica és Nikii Gerson-Neeves rendeltek egy turmixgépet a tavalyi Black Friday idején. A készülék rendben meg is érkezett december 16-án, és a súlyos dobozt Jessica egy pillanatra letette a padlóra. Több se kellett macskájuknak, a négy éves Maxnek, aki rögtön felugrott rá. Jessica mókásnak találta a dolgot és lőtt róla egy fotót (lásd a nyitóképet).

Aztán Max testvérei, a 13 éves George és Lando Calrissian következtek, ők is a doboz tetején követeltek helyet maguknak. Mindez több mint három hete történt, azóta a macskák nem hajlandóak elhagyni a dobozt, azon veszekednek, hogy ki ülhet rajta, és felváltva őrködnek, amíg a többiek esznek vagy mással vannak elfoglalva. A turmixgép pedig továbbra is a dobozban lapul.

 

 

A házaspár elkezdte dokumentálni a patthelyzetet, fotókat készítenek és napi frissítéseket tesznek közzé a Facebookon, a csaknem egymilliós „THIS CAT IS C H O N K Y” csoportban. A macskák komolyan gondolják a kisajátítást, méghozzá annyira, hogy a negyedik napon a pszichológus Jessica így fakadt ki:

“Az egyik középkorú leszbikus inkább bezárkózott a fürdőszobába; a másik pedig buzgón imádkozott minden melegek macskabarát védőszentjéhez, Freddy Mercuryhoz.”

 

A 2016-ban összeházasodott pár már megszokta, hogy macskáik dobozokra ugrálnak és rajtuk ücsörögnek, de általában egy-két nap után elvesztik az érdeklődésüket. Ezúttal azonban nem így történt.
Próbálkoztak már finomságokkal, más dobozokkal és játékokkal, mindhiába. Gerson-Neevesék a konyha egy kevésbé központi részébe tolták át a dobozt, remélve, hogy a földrajzi változás véget vet majd a patthelyzetnek. A macskák azonban maradtak, állandó őrszolgálatban. Jessica még az éjszaka közepén is felkelt, hogy megpróbálja megszerezni a dobozt. Foglalt volt.

 

 

A kommentelők gyakran kérdezik, hogy egyszerűen miért nem veszik le a macskákat a dobozról, de a házaspár szerint ez egy sokkal komolyabb helyzet már ennél.

Január 2-án a pár egy nyilvános Facebook-bejegyzésben kereste meg a turmixgépet gyártó céget és három üres dobozt kértek, amelyekkel talán rávehetnék a macskákat, hogy lemondjanak a készülékről. A cég azonnal igent mondott, de a hóviharok és a vámvizsgálat miatt az üres dobozok még mindig nem érkeztek meg.

 

 

Azzal a házaspár is tisztában van, hogy a helyzet könnyen megoldható lenne. A macskák nem különösebben nehezek, de ők jól érzik magukat, a macskák is jól érzik magukat és az internetezők is élvezik a helyzetet. És miután a helyiek két évnyi világjárvány után újra visszaszorultak a házaikba, úgy érzik, most szükség van a szórakozásra.

„Ha a macskáink és én, aki viccesnek tartom magam, biztosítják ezt a szórakozást, akkor mi a fenéért szakítanánk meg? A turmixgép később is ott lesz benne.”

 

 

20 fénykép bizonyítja, mennyire szerette Freddie Mercury a macskákat

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin