Kultúra

A férfi páros nyerte a népszerű dán táncversenyt

Egy azonos nemű táncospár nyerte meg a Strictly Come Dancing dán verzióját, és csak hogy mindenkit megnyugtassunk, a világ nem borult lángokba ettől a győzedelmi pillanattól.

 

Silas Holst és Jakob Fauerby

 

Jakob Fauerby nyíltan meleg színész és táncpartnere, Silas Holst nyerték meg a Strictly Come Dancing 2019-es évadát Dániában. Az elmúlt hetekben pedig mind a zsűrit, mind a közönséget sikerült elkápráztatniuk teljesítményükkel.

„Nyertünk! Ez kész őrület, és ugyanakkor elképesztő. Köszönöm mindenkinek a csodálatos üzeneteket és a támogatást, amit az elmúlt tizenkét hétben kaptunk tőletek. Annyira büszke vagyok, hogy a lányom, a bátyja és minden kisfiú és kislány könnyedén kiléphet a nagyvilágba és azt szerethetnek, akit csak akarnak, és azzal táncolhatnak, akivel csak akarnak” – írta Fauerby Instagram oldalán.

 

 

Táncpartneréről is említést tett, akit a legbátrabb embernek nevezett, akit csak ismer, és aki rengeteget segített neki az elmúlt hetekben. A zsűri hasonlóképpen vélekedett az eredményeikről, és egyikük, Marianne Eilhilt egyenesen büszkeségét fejezte ki, amiért egy olyan országban élhet, ahol egy ilyen műsorban két férfi eljuthat a döntőig – idézte a Pink News.

Az ünneplés mámorában természetesen Holst is leírta gondolatait az elmúlt tizenkét hétről, valamint az eredményről:

„Büszke vagyok! Büszke vagyok a kemény munkánkra, amit megjutalmaztak, de leginkább arra vagyok büszke, hogy egy olyan országon osztozhatok veletek, ahol megnyitottátok előttünk a szíveteket és képesek voltatok valami újat látni. Büszke vagyok arra, hogy túlláttatok a nemen és a szexuális irányultságon, és csak két embert láttatok táncolni. Ez megtölti a szívemet szeretettel, és a szemeimet könnyekkel!”

A páros céljául tűzte ki a verseny alatt, hogy megmutatják: két férfi is lehet természetes a táncparketten anélkül, hogy bármelyikük szexuális orientációjáról nyilatkozatokat kellene tenni.

Fauerby nem gondolta volna, hogy kettejük párosa ekkora sikereket ér el a műsor alatt, ahol egyébként az ő kérésére állították párba Silas Holsttal.

A műsor során azonban a kritikákkal is szembe kellett nézniük, amelyek nem tánctudásokra, hanem nemükre vonatkoztak, ugyanis akadtak nézők, akik „természetellenesnek” tartották párosukat a televízió képernyőjén keresztül. Olyan is előfordult, hogy valaki arra volt kíváncsi, vajon melyikük táncolja a női és melyikük a férfi részt.

„Mi csak egy vagyunk a 160 párosból, akik az elmúlt tizenhat évben részesei voltak a műsornak. Tehát számomra, ha egy fiatal fiúnak, lánynak vagy egy transznemű embernek lehetősége van rá, hogy lássa ezt a pozitív reprezentációt a televízióban a műsor részeként, az már önmagában megerősít abban, hogy jó az, amit csinálok.”

 

Har du også diskuteret med fra sofaen, som Britt Bendixen? 😍

Közzétette: Vild Med Dans – 2019. november 30., szombat

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin