Hírek

Ferenc pápa LMBTQ katolikusokkal találkozott a Vatikánban

Mérföldkőhöz érkezett a katolikus egyház és az LMBTQ közösség kapcsolata, ugyanis Ferenc pápa közös találkozón vett részt a közösség tagjaival a Vatikánban.

 

 

A katolikus egyház vezetője összesen tizenhat emberrel találkozott az LMBTQ közösségből, akik zarándoklatra érkeztek Angliából. A liberális katolikusok szerint ez egy újabb apró lépés lehet az LMBTQ emberek elfogadásához az egyház részéről – számol be róla a Gay Star News. A vatikáni látogatást a westminsteri érsek, Vincent Nichols szervezte, ám a résztvevőket nagy meglepetés érte, amikor érkezésük után egy különterembe vezették őket, ahol magával Ferenc pápával találkozhattak.

„Nagyon kedves és barátságos volt. Mindenkivel kezet fogott a teremben. Nem lehetett részünk hosszan tartó beszélgetésben, ugyanis a pápa már túl volt egy eseményen, amit a Szent Péter téren tartottak, és eléggé fáradtnak tűnt, ami teljesen normális egy 82 éves embernél”

– emlékezett vissza Martin Pendergast, a Westminsteri Katolikus LMBTQ Lelkipásztori Tanács egyik tagja.

„Bár nem voltak mélyebb beszélgetések az LMBTQ emberek helyzetéről az egyházban, mégis sokat jelentett számunkra a fogadtatás, amiben részünk lehetett.”

Pendergast azt is megjegyezte a találkozó után, hogy véleménye szerint a katolikus egyház változóban van, és egyre többen állnak ki mellettük. 2016-ban maga Ferenc is őszintén elmondta, hogy nem ítéli el a meleg embereket. Ha pedig egy katolikus szerint nincsen helye az LMBTQ közösségnek a katolikus egyházban, akkor valójában a kirekesztés miatt neki nincsen helye a hívők között.

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

„Mind a három nőben ott a motiváció a kitörésre” - Buda Flóra Anna kisfilmje nyerte az LMBTQ díjat a Berlinalén

Next post

Nem fogadták el a negyedikes diák LMBTQ-barát dolgozatát az iskolában