Hírek

Felszentelték Jeruzsálem első nyíltan meleg ortodox rabbiját

Nyíltan meleg rabbinikus hallgatót szenteltek fel Jeruzsálemben, ezzel is bizonyítva a fontos változást, melyet az utóbbi időben az ortodox zsidó közösségben sikerült elérni a homoszexualitás elfogadásával kapcsolatban.

A huszonhét éves Daniel Atwood, aki a tavalyi évben jegyezte el párját, New Yorkban végezte tanulmányait a Yeshivat Chovevei Torah nevű rabbiképző iskolában, ahol bár a felszentelés ígéretével örvendeztették meg, később ezt mégis megtagadták tőle. Ennek következtében Atwood Izrael fővárosába utazott, ahol Daniel Landes rabbi segítségével beteljesíthette álmát – számol be róla a Pink News.

 

Daniel Atwood – középen

 

Daniel Atwood elárulta, hogyha bárki is megkérdőjelezné a Tóra hitét az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban, arra kell gondolniuk, hogy a Tóra tökéletes, elég erős ahhoz, hogy képes legyen kezelni a változásokat, de mindez nem lehet egyedül a Tóra feladata, hiszen nekik is tenniük kell a változás elfogadásáért. Ami pedig számára a legfontosabb, hogy reméli, olyan alakká válhat a jeruzsálemi zsidók körében, akihez bátran fordulhatnak tanácsért, legyen szó az LMBTQ-közösség egy tagjáról vagy egy heteroszexuális társukról.

Egy meleg ortodox rabbi példakép lehet azoknak a fiataloknak, akik nagyrészt egyedül döntenek életük különböző állomásain. Egy meleg ortodox rabbi olyasvalaki lesz, akivel a fiatalok beszélhetnek, és, akit a bizalmukba avathatnak, ahogy egyre érettebbek lesznek” – nyilatkozta Daniel Landes rabbi, Atwood felszentelője.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin