Hírek

Ezért kell megvédeni a melegbárokat – nyilatkozott a Pulse tulajdonosa

Az orlandói tragédia után több ízben is nyilatkozott a Pulse nevű klub tulajdonosa: Barbara Poma, a hely egyik alapítója azt ígérte, a Pulse biztosan újranyit, de addig is érdemes elgondolkodni az LMBT közösséget szolgáló szórakozóhelyek fontosságán. 

barbara-poma-800

A 2004-ben alapított Pulse több, mint egy évtizede tölt be fontos szerepet Orlando LMBT közösségének életében. A klubban – mint minden más hasonló helyen – sokan érezték először úgy az életük során, hogy végre önmaguk lehetnek, és nem kell elrejteniük valódi személyiségüket.

„Nem tudom megszámlálni, hány olyan történetet hallottam az elmúlt hetekben, amik arról szóltak, hogy rengeteg embernek a Pulse volt az első melegbár, ahova betették a lábukat. Sokan mesélték, hogy előtte mennyit rettegtek, mennyit titkolóztak a családjuk előtt, és hogy mindezek után a Pulse befogadta őket. Azok az emberek, akik még nem coming outoltak, akik kísérleteznek, akik éppen az átmenetüket élik meg – nekik mind-mind szükségük van egy helyre, ahol mindezt ítélkezés nélkül, elfogadó környezetben tehetik meg. Erről szólt a Pulse.”

Barbara Poma elmondása szerint a Pulse-szal valami újat szerettek volna hozni a város LMBT életébe: „A Pulse mindig is különbözött a turistáknak nyitott vagy a többi, a helyi közönséget kiszolgáló klubtól. Az egyik legfontosabb célunk mindig is az volt, hogy családias hangulatot teremtsünk; egy olyan helyet, ahol mindenki otthon érezheti magát.” A hölgy arról is beszélt, hogy régebben a Disney élményparkjába tartó buszok utasai is gyakran betértek a klubba, és valahányszor visszatértek a városba, mindig meglátogatták a Pulse-t is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin