Nagyvilág

Orlando városa emlékhellyé alakítja a tragikus múltú Pulse bárt

Több mint hét évvel a Pulse bárban történt halálos kimenetelű mészárlás után, amelyben 49 ember vesztette életét, a floridai Orlando városa az épület megvásárlását tervezi, hogy emlékművet állítson az áldozatoknak.

Buddy Dyer polgármester sajtóközleményben jelentette be, hogy az ingatlan 2 millió dollárért történő megvásárlására vonatkozó javaslatot terjeszt a városi tanács elé – írja az NBC News.

A kihívások olyan módon történő megoldása érdekében, amely közösségünket szeretetben, elfogadásban és partnerségben egyesíti, ami a Pulse maradandó öröksége, úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk a területet a jelenlegi tulajdonosoktól” – írta Dyer az X-en (korábban Twitter) közzétett nyilatkozatában. „Úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb és legmegfelelőbb módja annak, hogy felgyorsítsuk a Pulse-tragédia méltó emlékművének létrehozását„.

 

 

Az LMBTQ+ éjszakai klubban történt tragédia – amely akkoriban az Egyesült Államok leghalálosabb tömeges lövöldözése volt – 2016-ban sokkolta az országot, de azóta az állandó emlékmű felállítására irányuló erőfeszítések elakadtak.

A onePulse nonprofit szervezet, amely az emlékmű létrehozásáért felel, az elmúlt hét év során nem tudott előrelépést elérni, és az év elején bejelentette, hogy az adománygyűjtési problémák miatt kénytelen volt visszavenni a 100 millió dolláros emlékmű-projektre vonatkozó terveit. Barbara Poma ügyvezető igazgató, aki Rosario Pomával és Michael Panaggióval együtt birtokolja az ingatlant, és 2017-ben újranyitotta a bárt, tavaly lemondott posztjáról, és az NBC News szerint az év elején otthagyta a nonprofit szervezetet.

Sajnos hét év telt el, és nem tudtunk előrelépni az emlékmű építésének megkezdésében azon a helyen, ahol a legtöbb ember egyetért abban, hogy a legmegfelelőbb lenne” – mondta Dyer a USA Todaynek. „Valószínűleg mi voltunk az egyetlenek, akik közbeléphettünk, lenyugtattuk a kedélyeket, és mindenki megérti, hogy valóban emlékművet fogunk építeni azon a helyen.

Az állandó emlékművet a Pulse éjszakai klub helyén fogják felépíteni, ahol Omar Mateen 2016. június 12-én 49 embert megölt és 53 másikat megsebesített, amikor besétált a queer szórakozóhelyre, és tüzet nyitott. A szórakozóhelyet eredetileg a Pulse bár tulajdonosa azután nyitotta meg, hogy meleg bátyja meghalt AIDS-ben.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin