Nagyvilág

Öt halálos áldozat a coloradói melegbár elleni támadásban

fotó: KTLA

 

Legalább öt ember meghalt és 18 másik megsebesült a Colorado állambeli Colorado Springsben egy melegbár elleni fegyveres támadásban. A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, a hatóságok szombaton 23 óra 57 perctől kezdődően számos segélyhívást kaptak a Club Q szórakozóhelyről, és a rendőrök mellett 11 mentőautó érkezett a helyszínre.

A hatóságok nem közöltek részleteket arról, hogyan végződött a lövöldözés, de a helyi rendőrség részéről Pamela Castro hadnagy arra utalt, hogy a rendőségnek már nem kellett fegyvert használnia. A Club Q a közösségi médiában közzétett közleményében azt írta, hogy lesújtotta őket az LMBTQ közösség elleni értelmetlen támadás, egyúttal köszönetet mondtak a vendégek gyors és hősies közbelépésének, akik megfékezték a fegyveres támadót.

A Club Q még a támadás előtt közzétette a hétvégi programját, a tervek szerint szombat este 21 órától punk és alternatív showt tartottak, amit 23 órától táncos parti követett, a klub emellett vasárnapra egy drag brunchot és egy drag show-t tervezett. A rendőrség egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ámokfutó lehetséges indítékáról. A feltételezett támadó szerepel a lövöldözésben megsérültek között és letartóztatásba került.

Colorado államban történt az Egyesült Államok történetének legszörnyűbb fegyveres támadásai közül több is, köztük az 1999-es mészárlás a Columbine középiskolában, vagy 2012-ben egy moziban történt ámokfutás Aurora városában.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin