Lifestyle

Először szerepel transz nő a Cosmopolitan címlapján

Laverne Cox ismét történelmet ír. Ő az első transz nő, aki Cosmopolitan címlapon szerepel.

A magazin februári dél-afrikai kiadásának fókuszában ezúttal az LMBTQ-közösség áll, az üzenet pedig Say Yes to Love, azaz Mondj Igent a Szerelemre. Ne felejtsük, február egyben a Valentin-nap hónapja is! „Számít a hangod és a saját igazságod arról, kinek tartod magad. Az igazság felszabadító!” – üzeni az amerikai színésznő, akit az Orange Is The New Black című sorozat Sophia Bursetjeként ismert meg a világ.

Laverne Cox a dél-afrikai Cosmopolitan címlapján

Cox először Instagram-oldalán posztolta a címlapot, hozzátéve, hogy megtisztelőnek tartja a felkérést és büszke rá, hogy így képviselheti a transz közösséget. A vele készült interjúban szakmai munkássága és aktivizmusa mellett szóba kerül magánélete is. Elmeséli többek között a legromantikusabb gesztust, amelyet valaha férfitől kapott.

Fekete transz nőként általában titkolnak a férfiak, akikkel randevúzok. De a volt barátom bemutatott az édesapjának és meghívott a családjához hanukára is, amely az egyik legszebb dolog, amiben valaha részem volt.

A címlapfotó készítésének folyamatáról rövid videó-összeállítás is készült:

Laverne Cox korábban már történelmet írt azzal is, hogy róla mintázták Madam Tussauds első transznemű viaszszobrát. Felnőve azonban a színésznőnek is sok harcot kellett megvívnia magában, egy időben az öngyilkosságon is gondolkodott.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin