Nagyvilág

A legtöbb drag queen egy színpadon – Világrekordot döntenének Fokvárosban

fotó: iStock

 

A dél-afrikai Fokvárosban azt tervezik, megdöntik azt a világrekordot, ami az egy előadás során színpadra lépő drag előadók számát illeti. Ehhez egy olyan showműsort állítanak össze, amelyben egyszerre 80 drag queen szerepel majd.

Az idei Cape Town Pride március 4-én a korábbi rekordokat szeretné megdönteni. Ez nem tűnik nehéznek Evan Tsouroulis, a szervezet marketing koordinátora szerint, aki a Mamba Online-nak arról beszélt, hogy Fokváros eleve Afrika drag fővárosának számít. „…Szinte minden hétvégén drag versenyeket rendeznek szerte Fokvárosban, és a legvalószínűtlenebb helyeken is rendszeresen tartanak drag fellépéseket (különösen a lezárás óta), ezért biztosak vagyunk benne, hogy nem okoz gondot több mint 73 drag előadót egy helyen, egy időben felvonultatni, hogy megdöntsük a világrekordot.”

A kategória Guinness-világrekordját hat éve őrzi a torontói pride, 2016 júliusában 73 drag queen és drag king állt össze egy előadás erejéig. Az előző rekorder az Egyesült Államokban található Columbus volt, ahol a Gay Softball World Series (GSWS) eseményén 55 drag előadó lépett fel egyszerre 2014-ben.

A drag műfaja egyébként viszonylag új Dél-Afrikában, erről beszélt az AFP-nek a kanadai Brooke Lynn Hytes is. A RuPaul’s Drag Race 11. évadának második helyezettje korábban évekig Fokvárosban élt:

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin