Színes

A polgármester támogatja, a vallásos párt felszámolná a szivárványzebrát

 

A fokvárosi LMBTQ közösség körében kedvelt Green Point negyedben egy különleges szivárványzebrát adtak át október 19-én. A szivárvány színei mellett egy rózsaszín csík is fut, de az nem ér véget az úttest szélén: a turisták a rózsaszín útvonalat követve végigjárhatják a városrész LMBTQ kötődésű látnivalóit.

„Fokváros híres a pezsgő LMBTQIA+ éjszakai életéről és közösségéről. Szeretnénk, ha mindenki szívesen látottnak érezné magát városunkban, ahol elfogadjuk a sokszínűséget, és ez a gyalogátkelőhely segíteni fog ennek az üzenetnek a terjesztésében. Mindez a köztereken zajló innovációról és a köztéri művészet támogatásáról is szól, amelyet szeretnénk elősegíteni” – mondta a szivárványzebra kapcsán a város polgármestere, Geordin Hill-Lewis.

 

 

Az Afrikai Kereszténydemokrata Párt (ACDP) nem osztja a polgármester lelkesedését és a zebra haladéktalan felszámolását követelik, szigorúan közlekedésbiztonsági okokból. A News24 beszámolója szerint a párt képviselője, Marvin Christians arra hivatkozott, hogy a hatályos szabályok szerint a zebra kizárólag fehér színt tartalmazhat, a városvezetés viszont állítja, hogy a polgármesteri hivatal által finanszírozott szivárványzebránál használt festék megfelel az útburkolati jelzésekre vonatkozó dél-afrikai szabványoknak.

Az ACDP a legutóbbi választásokon a szavazatok 0,84 százalékát szerezte meg, amivel 4 helyük van a 400 fős törvényhozásban. A párt a bibliai alapokra építve tenné jobbá az országot, ezért támogatják például a halálbüntetést, és bár a világon Dél-Afrikában van a legtöbb HIV-fertőzött (a 2019-es adatok szerint 7,5 millió, azaz a lakosság csaknem 14 százaléka érintett), mégis ellenzik az óvszerhasználatot – helyette az önmegtartóztatást és a házassági hűséget támogatják. A párt volt továbbá az egyetlen, amely a legutóbbi alkotmánymódosítás ellen szavazott, mert abba bekerült az abortuszhoz való jog és a szexuális irányultságok védelme.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin