Nagyvilág

Először kötött azonos nemű pár élettársi kapcsolatot Montenegróban

 

Először jegyezték be hivatalosan egy azonos nemű pár élettársi kapcsolatát Montenegróban. Erről vasárnap este számolt be a montenegrói állami televízió Tamara Srzentić közigazgatási és digitális ügyekért, valamint médiáért felelős miniszter tweetjére hivatkozva. A miniszter nem közölt további részleteket a párról.

“Jelentős nap a mai a montenegrói LMBTQ közösség számára, és büszke vagyok arra, hogy országunkban megkötötték az első azonos nemű élettársi kapcsolatot. Örülök, hogy az élettársi kapcsolatról szóló törvény végrehajtása hivatalosan is megkezdődött, és sok boldogságot, szeretetet kívánok a partnereknek a közös életükhöz.

Hiszem, hogy minden embernek joga van ahhoz, hogy belső érzései szerint élje az életét, és nekünk, akik a közigazgatásban dolgozunk, úgy kell megalkotnunk a jogszabályokat, és úgy kell biztosítanunk azok végrehajtását, hogy minden ember egyformán tisztelve és megbecsülve érezze magát.

Az LMBTQ közösségnek mindig lesz egy partnere és szövetségese a személyemben minden olyan lépésben, amely hozzájárul e közösség tagjainak életminőségének javításához, valamint jogaik és szabadságaik előmozdításához és védelméhez.”

 

 

A bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, amely az örökbefogadás kivételével a férfi és nő közötti házassággal egyenrangúvá teszi az azonos nemű párok kapcsolatát, a podgoricai parlament 2020 júliusában fogadta el a szerb ortodox egyház erőteljes ellenállása ellenében.

 

 

Milyen Montenegróban melegként felnőni? – Interjú John M. Barac aktivistával

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin