Színes

Eljegyezte barátnőjét a nyíltan leszbikus lengyel riporter

Miután tavaly coming outolt az énekes-dalszerző és színész Andrzej Piaseczny, egyre több híresség állt a nyilvánosság elé Lengyelországban. Köztük volt a TVN24 hírcsatorna riportere, Marta Warchoł is, aki arról is beszélt, hogy egy párt alkotnak kolléganőjével, Iwona Widomskával.
Egy évvel később pedig bejelentették, hogy pontosan 8 év kapcsolat után eljegyezték egymást.

„Hét évig és 364 napig voltam a barátnője, mostantól a menyasszonya vagyok.
Varázslatos délután volt.
U.i.: Várjuk, hogy megváltozzon a törvény.”

View this post on Instagram

 

A post shared by Marta Warchoł (@marta.warhol)

 

Az ismert emberek coming outja azért is fontos Lengyelországban, mert az azonos nemű párok kapcsolatát nem ismeri el a jog, nem létezik egyenlő házasság és bejegyzett élettársi kapcsolat sem. A párok jellemzően egy szimbolikus szertartást szerveznek maguknak. Ha ez nem lenne elég, a lengyel kormánypártok évek óta szélsőséges homofób politikát folytatnak, Andrzej Duda köztársasági elnök is erre építette az újraválasztási kampányát. Az újságíró Marta Warchoł épp erről is írt nemrég:

„Egy olyan országban, ahol egyesek csak a törvényekkel dacolva szerethetnek, csak örülni lehet annak, hogy vannak olyanok, akik elég elszántak és bátrak ahhoz, hogy a nehézségek ellenére is kimondják az IGENT egymásnak.
Egy olyan országban, ami az ILGA-Europe rangsora szerint a leginkább homofób az EU-ban, jó érzés, ha van egy buborékod, és látod két ember boldogságát.
Nekünk csak az marad, hogy minden szerelmesnek egyenlő jogokat és türelmet kívánjunk.” #loveislove

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marta Warchoł (@marta.warhol)

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin