HírekPride

Életfogytiglant kapott a jeruzsálemi késelő

Yishai Schlissel a tavalyi jeruzsálemi pride-felvonuláson összesen hat embert késelt meg; egyik áldozata, a 16 éves Shira Banki belehalt sérüléseibe.

Az ultraortodox zsidó vallású férfinek nem ez volt az első vallási alapú gyűlölet-bűncselekménye: 2005-ben három embert sebesített meg ugyanilyen módon a helyi pride-on. Tavaly a felvonulás előtt három héttel szabadult tízéves börtönbüntetésének letöltése után.

Az izraeli bíróság úgy döntött, ezúttal végleg rácsok mögé zárják a fanatikus Schlisselt, akinek ezenfelül kártérítést is kell fizetnie az áldozatok családjának.

A ma meghozott ítélet újabb mérföldkő az LMBTQ közösség ellen irányuló gyűlölet, erőszak és sötét gondolatok ellen vívott harcunkban. Sajnos természetesen Schlissel büntetése nem tudja meggyógyítani vérző sebeinket, és Shira Bankit sem hozza vissza az életbe Viszont abból erőt meríthetünk, hogy a bíróság is elismeri: ki kell taszítanunk a társadalmunkból az olyan embereket, mint Schlissel – ez nagy lépés egy jobb világ irányába.

– nyilatkozta a Jerusalem Open House for Pride and Tolerance igazgatója, Sarah Kala-Meir.

Izrael igencsak megosztott hely az LMBT jogok tekintetében: míg Tel Avivban virágzó közösség működik és minden évben csodálatos, felszabadult ünnep a Pride, addig a vallásos múltú Jeruzsálemben továbbra is erősebbek a konzervatív hangok.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin