Kultúra

Egyre biztosabb, hogy folytatódik az Oscar-díjas Szólíts a neveden

Magyar idő szerint hétfő hajnalban Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában Oscar-díjjal jutalmazták a magyar mozikban is megtekinthető Szólíts a neveden (Call Me By Your Name) című filmet. A film alapja André Aciman egyiptomi származású amerikai író Call Me By Your Name című regénye, amely 2007-ben jelent meg először, és irodalmi körökben már akkor nagy népszerűségre tett szert.

Szólíts a neveden főhőse a 17 éves amerikai-olasz Elio, aki a történések idején Olaszországban él családjával. A fiú kották másolásával és zenei átiratok készítésével foglalkozik, miközben csaknem órára kiszámítható rendben peregnek a lomha nyári napok. Családi hagyomány náluk, hogy minden nyáron hat hétre elszállásolnak egy fiatal doktoranduszhallgatót, aki cserébe besegít Elio édesapjának a tudományos munkában. A fiú elkerülhetetlen kellemetlenségként tekint a vendégekre, mert ott-tartózkodásuk idejére át kell adnia nekik a szobáját. Sejthető persze, hogy 1983 nyara más lesz…

Jelenet a filmből

A rendező Luca Guadagnino újságírói kérdésre a díjátadó vörösszőnyegén megerősítette, André Aciman íróval dolgoznak a második rész forgatókönyvén. Bár a történet és a szöveg még nem kristályosodott ki teljesen, a szerelmes párt várhatóan 5-6 évvel később, valahol a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején látjuk viszont, ahogy együtt bejárják a világot.

Guadagnino hozzátette, tekintettel arra, hogy a folytatás az AIDS-válság csúcspontján játszódik majd, a betegség központi szerepet fog játszani a történetben.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin