Hírek

Egybekelt szenátor párjával Bogotá új leszbikus polgármestere

A kolumbiai főváros, Bogotá, újonnan megválasztott leszbikus polgármestere egybekelt szenátor barátnőjével, és egyszerűen mesésen néznek ki a fehér nadrágkosztümökben és a szintén fehér virágcsokrokkal a kezükben.

 

Angélica Lozano és Claudia López

 

Claudia Lópezt októberben választotta meg több mint egymillió szavazattal Bogotá lakossága, és hivatalosan 2020 januárjától lép hivatalba, mint az első női és egyben az első nyíltan meleg polgármestere a fővárosnak. Ez azért is fontos, hiszen a kolumbiai politikai életben az elnöki pozíció mellett a főváros polgármesteri széke a legértékesebb – írja a Pink News.

López 2019-ben szerezte meg doktori diplomáját politológiából, de számára az év fénypontja a diploma és a választások helyett mégis az volt, amikor végre feleségül vehette barátnőjét, Angélica Lozanót, kolumbiai szenátort.

A jövendőbeli polgármester képeket is posztolt az esküvői fotózásról, ahol a pár gyönyörű fehér nadrágkosztümöt visel, és mellé a következőt írta:

„Úton életem legszebb pillanata felé! Szeretlek, isteni Angelicám! Köszönöm, hogy vagy, és hogy mindig szerettél és szeretni fogsz. Ígérem, hogy mindig tisztelni és szeretni foglak egész életedben! Hálával tartozom az életnek ezért a csodálatos évért: megszereztem a doktori diplomámat, megnyertem a polgármesteri választást, és feleségül vettem életem szerelmét!”

López még a kutyájáról, Luckyról is megosztott egy édes képet esküvői öltözékében, ami egy zöld csokornyakkendőből állt, és természetesen ő is részt vett „anyukája” életének legboldogabb napján.

 

 

 

A leendő polgármester korábban újságíróként tevékenykedett és Kolumbiában már akkor ismertté vált határozott kiállásáért, amikor felvette a harcot a jobboldali politikusokkal, valamint kampányolt azért is, hogy a politikában végre tudomásul vegyék a klímaváltozást és tegyenek is valamit az ügyben.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb