Hírek

Kolumbia fővárosa leszbikus polgármestert választott

Fontos mérföldkőhöz érkezett Bogotá, amikor is megválasztotta első leszbikus polgármesterét egy olyan országban, ahol az LMBTQ-közösségnek továbbra is nap mint nap komoly akadályokkal kell szembenéznie.

 

Claudia López

 

Claudia López azonban nem csupán Bogotá első leszbikus polgármestereként, de a nők körében is történelmet írt. Programjában megígérte, hogy felveszi a harcot a korrupcióval, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a kisebbségeket is ugyanazon jogok illessék meg, mint másokat – írja az NBC News.

López több mint egymillió szavazatot kapott a főváros lakóitól, és úgy érzi, első leszbikus és egyben első női polgármesterként nagy felelősséggel tartozik az LMBTQ-közösségért és a nőkért, akik régóta ütköznek akadályokba az országban.

„A mai nap a nőké. Mindig is tudtuk, hogy csakis együttes erővel győzhetünk. Megtettük. Összefogtunk, nyertünk és történelmet írtunk!”

– mondta López az ujjongó tömegnek.

Felesküdött rá, hogy folytatja a kolumbiaiak egyesítését a politika világában, és azon fog dolgozni, hogy javítson a mindennapi életet érintő problémákon, mint például a tömegközlekedésen. López leszbikus polgármesterként sokat tehet az LMBTQ-közösség védelme érdekében is, amire nagy szükség van országukban, ahol pár hónappal ezelőtt két meleg férfire támadtak rá, akik Bogotá egyik bevásárlóközpontjában sétáltak kézenfogva.

Blanca Duran, a város egy korábbi politikusa úgy gondolja, López győzelmével Bogotá végre példát mutathat majd az egész országnak. Megmutathatják, hogy városukban tisztelet uralkodik, ünneplik a sokszínűséget és kiállnak a lakosság jogaiért.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin